ILEGALNO SKIDANJE PRIJEVODA OpenSubtitles označen kao piratski web portal | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ILEGALNO SKIDANJE PRIJEVODA OpenSubtitles označen kao piratski web portal

Autor Smartlife

OpenSubtitles kao označen zajedno s Fmovies.to, zooqle.com i RARBG torent izvorima

  Izvor: Screenshot

Borba protiv piratstva u EU postaje sve važnija i danas nije nikakva novost da internetski pružatelji dobiju zahtjev od regulatornih tijela da korisnicima blokiraju pristup pojedinim piratskim stranica.

U Grčkoj se siteovi na nivou države blokiraju još od 2018. godine, a najnovija zabrana uključuje popularne torent izvore, ali i skidanje prijevoda za filmove tj. titlove. U Grčkoj, koja provodi svoje, ali i odluke na nivou EU-a, za razliku od ostalih zemalja članica nije potreban zahtjev suda za blokiranjem nekog sitea.

  Izvor: Screenshot

To obavlja grčko nadzorno tijelo i njegove se odluke provode odmah po donošenju svake, bez skupih sudskih i drugih procedura. Tako je Ministarstvo kulture i sporta odlučilo da preko EDPPI regulatornog tijela zabrani pristup korisnicima do 47 piratskih siteova, među kojima su Fmovies.to, zooqle.com i RARBG. U Grčkoj su već zabranjeni ranije The Pirate Bay, 1337x i YTS između ostalih.

Ipak, lista sada po prvi put sadrži zabranu posjećivanja sitea za preuzimanje titlova, OpenSubtitles, jer je taj portal u direktnoj vezi s piratiziranim materijalima, iako ne sadrži nijedan video link ili piratiziran dokument bilo koje vrste.

OpenSubtitles i drugi slični portali zabranjeni su u Australiji i u drugim državama, a nakon Grčke zabrana bi vjerojatno mogla uslijediti i u drugim zemljama EU-a.

  Izvor: OpenSubtitles

OpenSubtitles nije u mogućnosti ništa učiniti puno toga jer je odluka nakon žalbe tamošnjih agencija za suzbijanje piratstva vrlo jasna, ali se može pokrenuti sudski postupak skidanja s ove liste. Hoće li ovaj poznati site to i učiniti - ostaje za vidjeti.

Mnogi ne vjeruju da će sve to utjecati na zaustavljanje piratstva u velikoj mjeri, ali se regulatori i država nadaju da će se značajno smanjiti kod većine korisnika zbog nemogućnosti gledanja piratskih sadržaja s prijevodom - TV emisija, filmova i serija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI