TOKYO 2020 Ne propustite Olimpijske igre na svojem pametnom telefonu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TOKYO 2020 Ne propustite Olimpijske igre na svojem pametnom telefonu

Autor Krunoslav Ćosić

Završila je ceremonija otvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju, a do 8. kolovoza slijede natjecanja u kojima će snage odmjeriti 11.500 sportaša

  Izvor: Liu Dawei / Xinhua News / Profimedia

Ako se pitate gdje se mogu gledati Olimpijske igre, odgovor je vrlo kratak: u mobilnoj aplikaciji HRTi dostupnoj za Android i iOS pametne telefone, tablete te na računalima, ali i na drugom programu Hrvatske televizije (HTV2).

 OLYMPIC GAMES;OLYMPIC TORCH;OLY;world games;Olympic Games;sport event;sport;2020;2021;TOKYO;OPENING;category_code_spo Izvor: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Na službenoj web stranici igara objavljuje se Live blog na kojem možete pratiti sve bitne novosti vezane uz Tokyo 2020. Otvorena je i fan zona u kojoj možete online igrati razne igre i osvajati olimpijske nagrade poput satova slušalica i mnogih drugih zanimljivosti. Četiri igre podijeljene su u četiri kategorije – fantasy, trivia, The Visa award i Brackets. Neke od igara počet će nekoliko dana od službenog otvaranja igara.

  Izvor: olympics.com

Svih 17.000 olimpijskih i paraolimpijskih sportaša koji se natječu u Tokiju dobit će po jedan pametni telefon Samsung Galaxy S21 5G Tokyo 2020 Athlete Phone. Pogledajte predivnu olimpijsku verziju popularnog pametnog telefona Samsung Galaxy S21.

  Izvor: Samsung

Bit će ovo najskuplje Olimpijske igre od 1992. godine – ne samo Ljetne nego i Ljetne i Zimske olimpijske igre. Koštat će 28 milijardi američkih dolara. Zbog odgode s 2020. na 2021. godinu Japan je morao dodati dodatnih 2,8 milijardi dolara. Dvije trećine tog iznosa plaćene su javnim sredstvima.

Igre su japanskom gradu dodijeljene 2013. godine i tada je plan bio potrošiti 7,3 milijarde USD. U prosincu 2019. trošak je revidiran na 12,6 milijardi da bi Japanski nacionalni revizijski odbor kasnije izvijestio da će konačni trošak biti daleko veći od 22 milijarde dolara. Financijske novine Nikkei i Asahi tvrde da će konačni trošak domaćina Olimpijskih igara zapravo iznositi nevjerojatnih 28 milijardi dolara.

Puno manje su koštale druge po skupoći Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine – 21,9 milijardi USD. Sjećate se sigurno olimpijade u Londonu 2012. godine; koštala je 15 milijardi USD. U 2016. godini su Ljetne igre u brazilskom Rio de Janeiro koštale 13,7 milijardi dolara.

 OLYMPIC GAMES;OLY;world games;Olympic Games;sport event;sport;2020;2021;TOKYO;OPENING;category_code_spo Izvor: HANNAH MCKAY / AFP / Profimedia

Između dvije i tri milijarde koštale su igre u Vancouveru u Kanadi 2010., u Ateni 2004., u američkom Salt Lake Cityju 2002., u japanskom Naganu 1998. te u Lillehammeru u Norveškoj 1994.

U Japanu će uz sportaše boraviti i mnogi novinari, zatim osoblje koje se brine za funkcionalnost igara te mnogi dužnosnici; brojka će se uz 11.500 natjecatelja popeti na oko 79.000 ljudi. Iako je zabranjen dolazak međunarodnih gledatelja na borilišta. Oko 80 posto ljudi koji će boraviti u olimpijskom selu trebalo bi biti cijepljeno. Svim sportašima ponuđena su cijepljenja putem posebnog sporazuma između MOO-a i Pfizera.

 se;category_code_spo Izvor: Pan Yulong / Xinhua News / Profimedia

Inače, igre u Japanu bit će prve na kojima će nastupiti i nekoliko 49 posto žena i 51 posto muškaraca, što će biti prve rodno uravnotežene igre u povijesti. Na Paraolimpijskim igrama udio sportašica iznosi 40,5 posto, u odnosu na 38,6 posto koliko ih je bilo u Riju 2016. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI