KRAJ KINA KAKVA SMO POZNAVALI? Povratak na staro bit će izuzetno težak | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KRAJ KINA KAKVA SMO POZNAVALI? Povratak na staro bit će izuzetno težak

Autor Smartlife

Pandemija korone promijenila je gledanje filmova iz korijena

  Izvor: Marvel

Streaming servisi preuzimaju ulogu velikog platna i očigledno je da neće biti povratka na staro. Kompanija HBO, sa svojim servisima HBO Max i u našoj regiji HBO Go, planira tijekom 2022. godine predstaviti najmanje 10 Warner Bros premijera istovremeno s početkom prikazivanja tih filmova u kinu.

Da je streaming izuzetno isplativ pokazale su prije svih dvije heroine - Wonder Woman i Black Widow koje su imale jednako dobre rezultate na box officeu i na streaming servisu. Iako iz različitih franšiza i u različitim kompanijama, Čudesna žena i Crna udovica su zaradile popriličan novac putem streaming servisa.

  Izvor: HBO MAX

Zarada od streaminga za sada nije izračunata do kraja, ali je toliko velika da i Disney i HBO i filmski studiji s kojima surađuju dvije velike kompanije planiraju do kraja 2021. i tijekom 2022. godine plasirati filmove istovremeno putem streaming servisa i u kinima.

Još jedan dokaz da streaming servis zarađuje velike novce je i veliki protest kina i kino menadžera širom SAD-a i Kanade koji žele da se ova situacija završi jer im streaming premijere odvlače gledatelje u velikom broju čak i trenutno, kad je odlazak u kino ponovo dozvoljen.

  Izvor: HBO MAX

Mnogi su mislili da je streaming premijera loš izbor za većinu tradicionalnih gledatelja, ali se ispostavilo da ljudi baš i nisu toliko vezani za veliko platno. WarnerMedia je odlučila čak i skratiti period razmaka između filmova koji će imati kino premijeru do premijere na streaming servisu na samo 45 dana, što je značajno kraće od nekoliko meseci kakva je praksa bila do sada.

Izvršni direktori ove kompanije, koja stoji iza Warner Bros. studija, rekli su da filmska industrija evoluira te da povratka na staro nema, a da su filmovi kakvi su Wonder Woman 1984, Godzilla vs. Kong i Those Who Wish Me Dead dokaz tako nečeg jer je zarada ovih filmova od streaminga bila gotovo jednako značajna kao i ona u kinima.

Za sada su tu i dva modela po kojima se filmovi puštaju na streaming istovremeno kad i u kina - uz jednokratnu naplatu od 15 do 30 dolara ili potpuno besplatno.

Marvel Studios’ Black Widow | New Trailer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI