Aplikacija za upoznavanje i druženje Unjected uklonjena s App Storea | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Aplikacija za upoznavanje i druženje Unjected uklonjena s App Storea

Unjected aplikacija neprikladno referencira teme i koncepte COVID-19 pandemije

 Izvor: Stefan Stojanović

Apple je iz svoje trgovine aplikacijama uklonio društvenu mrežu za antivaksere smatrajući da je "ovaj svijet dovoljno opasan i bez vašeg zbližavanja".

Hibridna aplikacija Unjected uklonjena je iz App Storea kao jedan od poteza kompanije Apple s kojim se želi spriječiti širenje pogrešnih, neprovjerenih i opasnih informacija. U službenoj izjavi Apple kaže da su Unjected aplikaciju uklonili jer neprikladno referencira teme i koncepte COVID-19 pandemije.

 Izvor: Stefan Stojanović

Unjected se reklamira kao platforma koja pruža prostor korisnicima koji žele pronaći istomišljenike koji podržavaju medicinsku autonomiju i slobodu govora. Osnivači aplikacije za upoznavanje su također uključeni u konflikt i s Android aplikacijom jer i Google ne dopušta propagiranje neistina i plitkoumlja.

Web portal Unjected aplikacije ima uobičajene tvrdnje vezane za COVID-19 cijepljenje poput služenja za biološka oružja, povezivanje na 5G mreže i modifikaciju gena. Otprilike sve ono što možete pronaći kod usputnih Youtubera koji žele preko noći postati slavni propagirajući neistine i trujući umove lakovjernih korisnika, posebno starije populacije.

I Google se pridružio

Google je 16. srpnja poslao obavijest osnivačima Unjecteda da uklone pogrešne i netočne informacije u roku od dva tjedna kako bi izbjegli uklanjanje aplikacije iz Play Store trgovine.

 Izvor: Stefan Stojanović

Razvojni tim je zatim uklonio informacije, ali je suosnivač aplikacije Shelby Thompson izjavio da će Unjected ponovo objaviti neistinite informacije i vratiti sve što je uklonjeno kao i da neće udovljiti Googleovom zahtjevu. Jasno je da gospodinu Thompsonu treba novca za još jedan Ferrari i novu vikendicu na Havajima jer se tamo najbolje rađaju ideje za teorije zavjere, ali ne djeluje baš inteligentno objaviti da neće udovoljiti zahtjevu vlasnika Play Store čije servise koristite.

Aplikacija također ima i Instagram profil na kojem podržava svoju perspektivu o slobodi i ne suzdržava se u propagiranju pogrešnih informacija poput onih da mRNK cjepiva mijenjaju vaš DNK, usprkos jasnom stavu Instagram platforme o pogrešnim informacijama. Možda ih samo nije dovoljno ljudi prijavilo.

 Izvor: Stefan Stojanović

Apple je u nekoliko navrata objasnio da neće dopustiti aplikacije koje promoviraju anti-vakserski sadržaj. Apple je u obrazloženju za uklanjanje aplikacije također naveo da aplikacija potiče korisnike da koriste polu-legalne stvari kako bi izbjegli Appleove regulative, što je samo po sebi dovoljno za zabranu u App Storeu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost