PRIJE 60 GODINA Sovjetski astronaut proveo je više od jednog dana u svemiru | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRIJE 60 GODINA Sovjetski astronaut proveo je više od jednog dana u svemiru

Prije Bransona i Bezosa svemir je "obilježio" jedan sovjetski astronaut, u letu koji je trajao višestruko duže

 Izvor: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

U posljednje vrijeme su odlasci do svemira odnosno do granice svemira izuzetno popularni i zvuče kao nešto novo. Ali, prije 60 godina je to već obavljeno, čak i u daleko dužem periodu nego što su Branson i Bezos boravili u svemiru.

Cosmonaut.;cosmodrome;category_code_science;category_code_&;category_code_technology Izvor: Snegirev Igor / Sputnik / Profimedia

German Titov je sovjetski astronaut koji je prije 60 godina proveo više od jednog dana u svemiru. Titov je bio drugi sovjetski astronaut na brodu Vostok 2 i prvi čovjek koji je proveo više od jednog dana u svemiru.

Sovjetski junak je 7. kolovoza 1961. godine kružio oko Zemlje čak 17 puta, tijekom 25 i pol sati koliko je boravio u svemiru. A ne samo nekoliko ili 20 minuta kao današnji "junaci".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost