SUPER MARIO 64 RUŠI REKORDE Netko je platio 2 milijuna dolara za igru iz 1985. godine | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SUPER MARIO 64 RUŠI REKORDE Netko je platio 2 milijuna dolara za igru iz 1985. godine

Unatrag godinu dana naglo je povećan interes za kupovinu starih (vintage) video igara

 Izvor: RALLY

Dosadašnji rekord od 1,56 milijuna dolara za Super Mario 64 nije trajao niti mjesec dana. Novi je rekord 2 milijuna dolara, a kupac je iznos platio za neotvorenu kopiju video igre Super Mario Bros za Nintendo iz 1985. godine.

Kolekcionarstvo je zanimljiva stvar. Neki su spremni dati pravo bogatstvo kako bi se domogli omiljenog automobila, stare kineske vaze ili perzijskog tepiha. Nekoga veseli postati vlasnikom stare video igre.

U posljednjih godinu dana naglo je povećan interes za kupovinu starih (vintage) video igara, posebno onih iz Super Mario serijala prije trideset godina. U srpnju 2020. godine Super Mario Bros prodan je za 114.000 dolara na aukciji. Četiri mjeseca kasnije Super Mario Bros 3 je postavio novi rekord sa 156.000 dolara da bi u travnju ove godine Super Mario Bros bio prodan za čak 660.000 dolara.

Sulude brojke nastavile su se redati i u srpnju ove godine The Legend of Zelda iz 1987. godine za Nintendo Entertainment System – NES prodana je za 870.000 dolara. Nekoliko dana kasnije na aukciji Super Mario 64 iz 1996. godine prodan je za spomenutih 1.560.000 dolara.

Napomenut ćemo i da je novi rekord za Super Mario Bros srušen na malo drugačiji način. Naime, kompanija Rally kupuje igre i druge stvari koje skupljaju kolekcionari poput stripova, karata i figurica i pretvara ih u kompanije, a onda korisnici mogu kupovati dionice u njima, poput investicije. Ukoliko netko želi kupiti video igru, figuricu, strip ili što već želi investitori glasaju žele li prodati ili ne.

Watch a sealed copy of Super Mario 64 sell for $1.56 million!
Izvor: Youtube

Da stvar bude zabavnija, ovo je ona ista igra koja je u travnju prošle godine prodana za 144.000 dolara i izazvala lavinu interesa za igre ovog tipa. Tada je Rally kupio igru, koja je kasnije pretvorena u tvrtku, a dioničari su pristali na prodaju anonimnom kolekcionaru za okruglu brojku od 2 milijuna dolara, nakon što su odbili ponudu od 300.000 dolara prošle godine.

Po svemu sudeći, s nastavkom ovog trenda Super Mario sigurno neće biti najskuplje prodana igra u povijesti pa je sada idealan trenutak da pretražite ladice, tavane i podrume; možda se baš tamo krije zlata vrijedna igra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost