OVO JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA S KRIPTOVALUTAMA Izgubljena lozinka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA S KRIPTOVALUTAMA Izgubljena lozinka

Priča na kraju ipak može imati sretan kraj, ali nisu svi takve sreće

 Izvor: Adrian.Today / Alamy / Alamy / Profimedia

Tijekom 2015. jedan korisnik je kupio 10.000.000 dogecoin novčića za oko 1500 dolara. Ako nas pratite znate da je od tada vrijednost dogecoin novčića porasla više od 2000 puta. Problem je što je ovaj korisnik zaboravio svoj PIN koji se sastoji od 12 brojeva, a brojevi su ga dijelili od novčića koji danas vrijede više od 3 milijuna dolara.

doge;dogecoin;cash;exchange;trade;currency;digital currency;dollar;bitcoin;cryptocurrency;payments;value;finance;money;savings;coin;business;virtual cash;doge coin;bank;virtual money;brass dogecoin;brass;safety;security;dog;economy;btc;profit;metal;income;object;gold;invest;internet;mining;digital;crypto currency;risk;satoshi;doge car;dashcoin;black;background Izvor: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

Dogecoin novčići su smješteni u Android novčanik, a kako PIN ima 12 cifri broj kombinacija se mjeri u milijardama i nemoguće je otkriti ih, bar dok kvantna računala ne postanu mainstream. Međutim, umjesto da plače nad prolivenim mlijekom, ovaj je umirovljeni vozač kamiona kontaktirao kompaniju KeychainX koja se bavi problemima sa zaključanim novčanicima kako bi bar malo suzili broj različitih mogućnosti.

KeychainX ima nekoliko različitih sistema kojima dolazi do potencijalnih kombinacija brojeva ili slova: bitni brojevi, datumi, rođendani, godišnjice i slično.

trade;virtual;wallstreetbets;dogecoin (doge);dogecoin;doge;cryptocurrency;crypto;mining;meme coin;payment;investing;finance;background;banking;bitcoin;blockchain;business;cash;coin;commerce;crypto currency;currency;design;diamond hands;digital;e-commerce;economy;electronic;exchange;financial;gold;golden;growth;internet;invest;investment;market;metal;monetary;money;shiba inu;stonks;symbol;technology;to the moon;token;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Dennis Diatel / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što su dobili sve brojeve koji bi mogli bbiti bitni KeychainX je počeo s analizom novčanika koji je ovaj korisnik imao, a kako bi se utvrdio tip enkripcije koja je korištena. Procedura je nastavljena sa spiskom potencijalnih rješenja koja bi mogli upaliti te su u jednom trenutku shvatili da se jedno od potencijalnih rešenja podudara s izrazom koji je korišten kao podsjetnik za slučaj da se zaboravi lozinka. Ovo je upalilo i novčanik je otključan.

doge;dogecoin;dogecoins;to the moon;moon;crypto;stars;coin;coins;gold;new;technology;investment;investments;rocket;D;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Christopher Waddell / Alamy / Alamy / Profimedia

Naravno, ovo je bio samo prvi korak u proceduri pristupa sredstvima. Sljedeća stvar koju je trebalo uraditi je sigurno prebacivanje sredstava jer su sredstva prebačena prije šest godina te je bilo potrebno nekoliko dana dok se podaci sinkroniziraju.

Prva probna transakcija je bila ključna kako bi se utvrdilo da prebacivanje na drugu adresu funkcionira. Kada je ona prošla svi su odahnuli i to je bio znak da je sve u redu. Inače, 20% svih bitcoin novčića izgubljeno je u novčanicima sa šiframa koje je netko zaboravio.

Weekend Update: Financial Expert Lloyd Ostertag on Cryptocurrency
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost