KOSOVO ZABRANILO RUDARENJE KRIPTOVALUTA Razlog je… | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KOSOVO ZABRANILO RUDARENJE KRIPTOVALUTA Razlog je…

…ograničenje potrošnje električne energije s kojim se zemlja suočava već neko vrijeme

Bitcoin kriptovaluta (1).jpg Izvor: Karsten Eggert / Alamy / Alamy / Profimedia

Kosovska vlada zabranila je energetski intenzivno rudarenje kriptovaluta u nastojanju da smanji potrošnju električne energije, javlja Reuters pozivajući se na Ministarstvo gospodarstva i energetike.

S obzirom da ne postoji pravna osnova za zabranu rudarenja kriptovaluta protiv odluke su već počela negodovanja. Jednostavno, ne postoji poseban zakon koji regulira ovo pitanje. Ipak, Zakon o električnoj energiji dopušta Vladi Republike Kosovo, ali uz odobrenje kosovskog parlamenta, poduzimanje restrikcija.

Bitcoin kriptovaluta (2).jpg Izvor: HJBC / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova se odluka nastavlja na hitne mjere koje su donesene 24. prosinca 2021. Na Kosovu već neko vrijeme traju redukcije električne energije, što predstavlja veliki problem ne samo građanima nego i obrtnicima i tvrtkama, a odluka vrijedi 60 dana.

Unatrag 22 godine građani na sjeveru Kosova ne plaćaju nikakav iznos za električnu struju, a već je od prije poznato kako neki od njih svoje kuće ili dijelove kuća iznajmljuju za kriptominiranje. Reuters je otkrio i kako je jedan kriptominer za oko 170 eura mjesečno za električnu energiju dobivao oko 2400 eura mjesečne dobiti od rudarenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost