MODULI ZA POHRANU VODIKA: Visokotlačni spremnici od smole | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MODULI ZA POHRANU VODIKA: Visokotlačni spremnici od smole

Autor Krunoslav Ćosić

Koristit će se u automobilima, uz prisutne sigurnosne mehanizme

 Toyota Mirai (1).jpg Izvor: Toyota

Toyota je razvila module za pohranu vodika upotrebom visokotlačnih spremnika od smole, a konceptni model je izložen na 18. FC Expo (Međunarodnom sajmu za vodik i gorivne članke) koji se održao od 16. do 18. ožujka 2022. u Japanu.

Modul se sastoji od više visokotlačnih (70 MPa) spremnika od smole, primjenjiv je za automobile (što je kompanija već dokazala svojim vozilom na vodik Toyota Mirai), a pazilo se i na sigurnosne mehanizme kao što su detektor vodika i prekidač za automatsko isključivanje.

Istodobno s razvojem ovog modula Toyota nastavlja provjeravati sigurnost pri transportu vodika te kapacitete pohrane vodika, na sličan način kao i prošle godine – na trkalištima. Prva ovogodišnja provjera bila je na utrci Super Raikyu u Suzuki održanoj od 19. do 20. ožujka 2022.

Rješenje od smole budi veliki interes za primjenu u željezničkom prometu, brodarstvu, upravljanju teretom u lukama te za FC generatore. Međutim, upotreba istih spremnika u raznim gospodarskim granama i vrstama primjene iziskuje zadovoljavanje različitih sigurnosnih normi i prilagođavanje takvom okruženju pa zbog toga spremnici trenutačno nisu u širokoj primjeni.

Osim tri različite verzije kapaciteta vodika, koji su temeljeni na visokotlačnom spremniku od smole korištenom za automobil Toyota Mirai, dio asortimana su i veliki moduli sa spremnicima povećane zapremnine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI