NA PRIMJER, IPHONE 8 Stariji pametni telefoni mogu se i dalje koristiti | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA PRIMJER, IPHONE 8 Stariji pametni telefoni mogu se i dalje koristiti

Autor Krunoslav Ćosić

Pametni telefoni minimalno korišteni mogu omogućiti iskustvo novog uređaja

 iPhone_ZOOT_A1 Izvor: A1 Hrvatska

Uz izuzetno prihvatljive cijene i povoljan utjecaj na okoliš te udovoljavanje standardu Zoot Refreshed technology prethodno korišteni Apple iPhone mobilni uređaji mogu se ponovo koristiti. Prethodno su uređaji prošli detaljnu dijagnostiku kroz 42 točke radnih funkcija koja jamči njihov besprijekoran rad te omogućuje korisničko iskustvo novog uređaja s jamstvom od 12 mjeseci. Trajno su izbrisani podaci iz prethodnih upotreba.

Takvi pametni telefoni dostupni su u ponudi A1 Hrvatska, dolaze u premium eko pakiranju, programski su ažurirani, sigurnosno pregledani, očišćeni i ispolirani te tako ispunjavaju najviše standarde i ulaze u kategoriju A+ očuvanosti.

Uređaji izgledaju i rade kao novi, jamče iz A1 Hrvatska za iPhone 8 i XS. Kućište mobitela je pregledano 3D kamerom i nakon toga ispolirano. Kapacitet baterije mora biti minimalno 80% dok jamstvo garantira da kapacitet baterije u jamstvenom periodu neće pasti ispod 70%.

Produžavanjem životnog vijeka mobilnog uređaja smanjuje se i negativan utjecaj na okoliš. Cijena obnovljenog uređaja niža je od cijene potpuno novog pa tako korisnik ostvaruje i zamjetnu uštedu naspram cijene koju bi plaćao za potpuno novi uređaj. U ovom slučaju, niža cijena ne znači nižu kvalitetu.

A1 Hrvatska podržava cirkularnu ekonomiju, a istovremeno korisnike motiviraju da vode računa o okolišu i pitanjima održivosti. „A1 Hrvatska je od 2015. godine produljila vijek gotovo 300 tisuća elektroničkih uređaja. Takvom prenamjenom ostvaruju se velike uštede sirovina i energije, ali se i smanjuju emisije CO2 naspram proizvodnje novog uređaja“, izjavio je Tomica Petrović, Devices Management Manager i voditelj cirkularne ekonomije u A1 Hrvatska.

Obnovljeni ređaji u A1 ponudi za privatne i poslovne korisnike i svojom ambalažom promiču održivost: u jednostavnom kartonskom pakiranju nalaze se pametni telefon, USB kabel za punjenje te jamstveni list i informacije o Zoot uređaju. Ambalaža je izrađena od recikliranog kartona koji je zamišljen da ga korisnik dalje reciklira.

 Apple iPhone 8 & iPhone Xs
Apple iPhone 8 & iPhone Xs
Izvor: A1 Hrvatska

Zoot iPhone 8 dostupan je za 9 kuna odmah i 65 kuna mjesečno za uređaj u Savršenoj tarifi (ukupno dok je Zoot iPhone XS u Savršenoj tarifi dostupan za 9 kuna odmah i 120 kuna mjesečne rate za uređaj. Mobitele možete kupiti i bez tarife na pretplatu - iPhone 8 u sivoj boji za 2599 kuna te iPhone XS sivi za 4299 kuna.

Globalno tržište obnovljenih (refurbished) pametnih telefona je u porastu. Apple je naročito tražena roba na sekundarnom tržištu – i dok je Appleov udio na globalnom tržištu novih pametnih telefona u drugoj polovici 2020. iznosio nešto više od 13%, udio na sekundarnom tržištu u istom razdoblju je bio veći od 44%, pokazuju podaci Counterpointa. Ljudi su spremni kupiti i obnovljeni Appleov telefon, samo da bi mogli koristiti uređaj s jabukom.

To pomaže Appleu da poveća svoju bazu korisnika jer su mnogi kupci Appleovih proizvoda na sekundarnom tržištu ustvari kupci koji po prvi put kupuju Appleov uređaj. Mnogima je to jedinstvena prilika za kupnju telefona koji izgleda poput novog, ima jamstvo te samim time predstavlja sigurniju kupnju nego putem raznih oglasnika, nakon čega vam nitko ne jamči koliko će dugo uređaj raditi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI