Pilot projekt za održivo smanjenje otpada monitora | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pilot projekt za održivo smanjenje otpada monitora

Cilj projekta je smanjiti otpad, eliminirati zagađivače i maksimizirati ponovnu upotrebu resursa

Monitori (2) Izvor: Philips

MMD, stručnjak za monitore i licencirani partner za Philips monitors, najavljuje sljedeću prekretnicu na putu prema održivoj tehnologiji monitora. Philips monitors surađuje s Closing the Loop, globalnim pružateljem usluga ekološke nabave i TCO Development organizacijom koja stoji iza svjetskog TCO certifikata IT održivosti, u pilot projektu za održivo smanjenje otpada monitora.

Platforma za razmjenu i međunarodnu suradnju PREVENT Waste Alliance, čiji je cilj smanjiti otpad, eliminirati zagađivače i maksimizirati ponovnu upotrebu resursa, financirat će osam pilot projekata.

Philips monitors time podupire proširivanje certificiranog rješenja koje elektroniku čini neutralnim otpadom koji uključuje monitore, postavljajući nove standarde u industriji s obzirom na rast potražnje za ekološkom nabavom.

 Izvor: Philips

Elektronički otpad (e-otpad) jedan je od najhitnijih izazova s kojima se današnje društvo suočava. Prema izvješću Platforme za ubrzavanje cirkularnog gospodarstva (PACE) i UN-ove koalicije za e-otpad, godišnje se generira približno 50 milijuna tona e-otpada koji se uglavnom isporučuje u Afriku ili na druga tržišta u nastajanju.

Značajan broj rabljenih monitora šalje se u Afriku za daljnju upotrebu, ali se u Africi većina e-otpada ne reciklira pravilno zbog nedostatka odgovarajućih objekata i resursa. Zbog malih ugradbenih pločica te kemikalija poput olova i žive, računalni su monitori smatrani problematičnim faktorom recikliranja i kružne ekonomije.

electronic;waste;junk;computer;trash;recycling;recycle;technology;environment;broken;garbage;equipment;old;scrap;heap;pollution;industry;pc;device;hardware;obsolete;phone;metal;rubbish;dump;pile;plastic;electrical;electronic waste;used;junkyard;computers;electronics;environmental;electrical waste;monitor;damaged;objects;electric;wire;ecology;e-waste;keyboard;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Ivan Smuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Odbačeni monitori predstavljaju značajan rizik ljudskom zdravlju kao i okolišu jer oslobođeni otrovni spojevi i kemikalije truju podzemne vode čime ugrožavaju morski život i okolno tlo. Pretjerana izloženost visokoj vrućini i suncu rezultira daljnjim isparavanjem kemikalija koje zatim zagađuju zrak i narušavaju stanje atmosfere.

CTL u suradnji s lokalnim partnerima radi na sigurnom prikupljanju i zbrinjavanju otpada. Sakupljeni otpad preusmjerava se u proizvodnju novih, neutralnih uređaja. Kako bi u kompenzacijsku shemu uključili monitore, CTL i Philips monitors surađuju s njemačkim German Öko-Institutom za istraživanje okoliša i konzultacije.

circuit board,computer part,stack,mechanic,scrap metal,horizonta Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost