ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Ekologija i obnovljivi izvori energije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Ekologija i obnovljivi izvori energije

Nećete vjerovati koji su glavni izazovi u razvoju i radu vjetroelektrana

Vjetroelektrane ptice (2).jpg Izvor: Shutterstock

Ekologija i obnovljivi izvori energije u fokusu su gotovo svakodnevno, a postat će glavna odrednica u godinama i desetljećima koja su pred nama. Jedan od ekoloških načina za proizvodnju električne energije su vjetroelektrane.

Iako vjetroelektrane doživljavamo zdravo za gotovo (imamo ispred sebe sliku turbine koja se okreće zahvaljujući vjetru), postoje izazovi koji remete taj sklad. Jedan od njih su stradavanja živih bića poput ptica i šišmiša dok se sudaraju s rotirajućim lopaticama vjetroturbina.

Sada u priču uključujemo tehnologiju – zahvaljujući korištenju radara moguće je provoditi učinkovite mjere ublažavanja utjecaja vjetroelektrana na ptice i šišmiše, što je ključno za ekološku održivost proizvodnje ove vrste zelene energije.

Kompletan članak objavit ćemo sutra na Smartlife.hr. Do tada ne zaboravite u postavkama svojeg pametnog telefona provjeriti hoće li se vrijeme automatski ažurirati ili ćete se probuditi u „nekom drugom vremenu“.

Ulefone je predstavio novi pametni telefon s baterijom kapaciteta 7700 mAh, što bi trebalo zadovoljiti sve korisnike koji provode na telefonu 7 i više sati dnevno. Da, ima ih. Facebook je postao Meta, Mark Zuckerberg je predstavio svoju viziju metaversuma, ali na sve što je najavio morat ćemo pričekati još barem nekoliko godina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost