5G PAMETNA TVORNICA: Ova tvornica je na 100 posto obnovljivoj električnoj energiji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

4IR

5G PAMETNA TVORNICA: Ova tvornica je na 100 posto obnovljivoj električnoj energiji

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Ericssonova 5G pametna tvornica u Lewisvilleu u Texasu prepoznata je kao pionir četvrte industrijske revolucije (4IR)

Izvor: Ericsson

U godinu je dana tim 5G pametne tvornice razvio 25 korisničkih slučajeva koji će naći širu primjenu u idućih 12 mjeseci. Integrirani sustavi za zaštitu okoliša dizajnirani su da smanje potrošnju energije za 24 posto te potrošnju vode u interijeru za 75 posto. Tvornica otvorena početkom 2020. godine, u koju je uloženo 100 milijuna američkih dolar, radi na 100 posto obnovljivoj električnoj energiji.

Svjetski ekonomski forum Ericssonovoj je tvornici dodijelio prestižnu oznaku “*Globalni svjetionik”. Priznanje je to Ericssonovoj implementaciji tehnologije sljedeće generacije na toj lokaciji te njezinom učinku – uključujući impresivno poboljšanje učinka od 2,2 puta po zaposleniku u usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

U usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja, 5G automatizirana tvornica s povezanim robotima ima 120 posto poboljšani učinak po zaposleniku i 65-postotno smanjenje u ručnom rukovanju materijalima.

Ericsson također namjerava dobiti LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design, najrašireniji je sustav ocjenjivanja zelenih građevina u svijetu) i LEED Zero Carbon certifikate za ovu pametnu tvornicu te će ona biti prva Ericssonova tvornica u svijetu s tim priznanjem.

Ericsson podržava ambiciju 1,5°C koju je postavio Pariški sporazum. Da bi se ona ostvarila, svijet treba prepoloviti globalne emisije do 2030. te doći do nulte neto stope emisija prije 2050. Digitalne tehnologije poput 5G i IoT primijenjene u različitim industrijama, poput proizvodnje, mogu pomoći smanjiti globalne ugljične emisije do 15 posto do 2030.

Najnovije

Mobilnost