ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Padaju cijene obnovljive energije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Padaju cijene obnovljive energije

Autor Krunoslav Ćosić

Energija se u sve većoj mjeri proizvodi putem obnovljivih izvora

 Obnovljiva energija (4).jpg Izvor: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Svijet je još uvijek daleko od proizvodnje potrebne električne energije putem obnovljivih izvora. Stvari se kreću u pravom smjeru, barem kada je riječ o troškovima.

U 2010. godini megavat sat električne energije dobivene solarnim fotonaponskim sustavom u proizvodnji je koštao u prosjeku 378 dolara. Do 2019. taj je trošak pao na samo 68 dolara, što je bilo jeftinije od nuklearne energije i proizvodnje iz ugljena.

Koliko je cijena proizvodnje energije putem obnovljivih izvora snižena kroz devet godina objavit ćemo sutra na Smartlife.hr. Do tada provjerite kako su u nedavno završenom tromjesečju išle isporuke računala te koje su tvrtke pobrale najviše vrhnja.

Sve manje mladih želi voziti automobil, a samim time pada interes i za polaganjem vozačkog ispita – provjerite koliko koja generacija voli voziti automobil i za koliko posto je u Hrvatskoj manji interes za vozačkim dozvolama. Chrome je dobio bitno ubrzanje, ali i druge nove opcije kojima ćete se radovati ukoliko koristite Googleov preglednik za pristup internetu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI