NOVOST IZ YOUTUBEA Niža rezolucija, manja potrošnja podataka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVOST IZ YOUTUBEA Niža rezolucija, manja potrošnja podataka

Mijenja se automatski nivo kvalitete prilikom korištenja aplikacija YouTube na uređajima s operativnim sustavima iOS i Android

 Izvor: Profimedia

Omiljena video mreža mijenja način prikaza videa svima, ali korisnici će moći podesiti onaj koji im odgovara. Uz nižu rezoluciju dolazi i manja potrošnja podataka, što znači da ćete štedjeti svoj podatkovni paket, bit će i manja potrošnja energije koja se crpi iz baterije.

Automatski to znači i manje problema za cijelu zajednicu koja koristi podatkovni promet u jednoj kući, jednoj tvrtci te na kraju i u jednoj ulici koja je spojena na određenog telekom operatora.

macro;youtube;abstract;idea;concept;browser;internet;streaming;quality;videos;video;tv;lcd;computer;monitor;light;color;pixels;ideas;high definition;hd;highdef;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Osim ove opcije, koju će korisnici vidjeti tek kad se pozabave izborom kvaliteta videa, kroz izbornik video playera ili u Podešavanjima, nema ničega novoga u ažuriranju YouTube aplikacije, za što nismo ni znali da dolazi.

Sada u YouTube aplikacije, kad kliknete na tri točke te odete u opciju Kvaliteta imate četiri izbora na raspolaganju. Automatski (preporučen) profil bira najbolja podešavanja u određenim uvjetima - da li je korisnik na Wi-Fi mreži, mobilnoj mreži, koju rezoluciju ekrana ima itd.

Bolja kvaliteta video prikaza troši više podataka, ali podiže rezoluciju na Full HD. Ušteda podataka omogućuje nižu kvalitetu videa i manju potrošnju podataka dok Napredni profil pruža mogućnost da korisnik sam izabere rezoluciju, čak i one iznad Full HD rezolucije.

Smartphone;cellphone;mobile;phone;device;technology;economy;business;Facebook;Twitter;google;instagram;LinkedIn;youtube;facebook;local;logo;sign;android;_DSC1713.jpg;category_code_int Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

U podešavanjima aplikacije YouTube i dalje se nalazi opcija u kojoj korisnici sami mogu odabrati žele li višu rezoluciju kako se ne bi aktivirao Automatski profil svaki put kad se gleda video, ali to će svaki korisnik morati sam podesiti. Također, tu je i profil s najnižom rezolucijom i najmanjom potrošnjom podataka.

Ako vaš telefon nema rezoluciju veću od HD+ ili Full HD nema potrebe ni da se odabere viša rezolucija YouTubea. Ako video gledate uglavnom preko Wi-Fi mreže bez ograničenog prometa onda je jasno da vam potrošnja podataka nije problem te slobodno odaberite najbolju dostupnu kvalitetu videa.

Najnovije

Mobilnost