RJEŠENJE ZA SUŠNA PODRUČJA: Dronovi koji potiču padanje kiše | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RJEŠENJE ZA SUŠNA PODRUČJA: Dronovi koji potiču padanje kiše

Autor Smartlife

Ujedinjeni Arapski Emirati testiraju dronove koji će doslovce potaknuti oblake kako bi iz njih padala kiša

  Izvor: Pixabay

Prije skoro četiri godine vlada UAE izdvojila je 15 milijna dolara za 9 različitih projekata koji bi pomogli generiranje više padavina, što je neophodno u područjima s manje učestalim kišama. Sveučilište u Readingu je jedan od projekata, a njihova ideja je korištenje dronova koji bi potaknuli pravljenje kiše. Prema istraživanjima ovog sveučilišta, Ujedinjeni Arapski Emirati obiluju oblacima, ali iz njih rijetko pada kiša.

Ujedinjeni Arapski Emirati već dugi niz godina muku muče s manjkom vode. S prosječnih 100 mm kiše godišnje suša je veliki problem i ova zemlja se bori s time. Novi projekt uključuje dronove koji su opremljeni specijalnim senzorima i instrumentima koji emitiraju naelektriziranost. Oni će uletjeti u oblak i promijeniti balans malenih kapljica kako bi se one međusobno privukle i formirale kapi dovoljno velike da ih gravitacija povuče prema dolje u obliku kiše.

Testiranje kreće uskoro, a ako rezultati budu zadovoljavajući, sljedeći korak projekta je kreiranje većih letjelica koje bi naelektriziranost mogle obavljati na znatno većoj površini.