HUAWEI I RUDARSTVO: 5G može spasiti rudare u rudnicima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HUAWEI I RUDARSTVO: 5G može spasiti rudare u rudnicima

Autor Smartlife

Rudarstvo je ogromna djelatnost u kojoj su nesreće česte pa je sigurnost radnika prioritet

  Izvor: Pixabay

Upotreba 5G tehnologije povećat će sigurnost i efikasnost zahtjevnog rudarskog posla. U cilju poboljšanja sigurnosti i efikasnosti rudarske industrije, kompanija Huawei primijenila je 5G tehnologiju i u ovoj oblasti.

Kineska kompanija nakon teškog perioda u 2019. i 2020. godini svoju šansu vidi u pametnijoj energetici potpomognutoj razvojem 5G mreže i servisa. Veliki broj funkcija, koje se obavljaju ručno bit će digitalizirane, istaknuo je direktor te kompanije Ren Zhengfei.

  Izvor: Pixabay

"Naš glavni cilj je povećati primjenu elektronskih, softverskih i računalnih sustava u različitim industrijama. Trenutno smo usmjereni na to da primjenom naše tehnologije pomognemo rudarskoj industriji u smanjenju broja zaposlenih u svakoj smjeni za 10 do 20 posto, prije svega onih koji se spuštaju u rudarske jame, kako bi njihov rad bio efikasniji i sigurniji. Osnovna platforma za vađenje ugljena je ista kao ona koju pružamo za tvornice željeza i čelika, luke i aerodrome.

5G aplikacije su drugačije za različite industrije, ali većina tehnologija je ista", istaknuo je Zhengfei i dodao da kada je riječ o primjeni 5G, većina IT kompanija nije vidjela rudarstvo kao polje za primjenu ove tehnologije, međutim Huawei je tu vidio veliki potencijal.

"Kina ima oko 5300 rudnika ugljena i 2700 rudnika rude. Ukoliko uspijemo opslužiti više od 8000 rudnika, mogli bismo proširiti svoje poslovanje i na rudnike izvan Kine. Smanjenje broja zaposlenih u ovoj industriji može biti od velikog značaja za rudnike koji se nalaze u arktičkim regijama u Kanadi i Rusiji. Vrlo mali broj ljudi je spreman tamo živjeti zbog surovog okruženja. Iz tog razloga njihovo korištenje resursa je neefikasno", smatra Zhengfei.

  Izvor: Ren Zhengfei