UGRADNJA 120 SUNČANIH ELEKTRANA Bazne stanice dobit će održivo hlađenje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UGRADNJA 120 SUNČANIH ELEKTRANA Bazne stanice dobit će održivo hlađenje

Autor Krunoslav Ćosić

Još 2011. godine predstavljen je autonomni sustav za napajanje baznih stanica koji se uz sunce i vjetar napajao i vodikovim gorivnim člancima

  Izvor: A1 Hrvatska

Među stakleničkim plinovima ugljični dioksid (CO2) je najzastupljeniji i iznosi 81% u ukupnom udjelu. Implementacijom solarnih ploča i free cooling sustava A1 Hrvatska će godišnje smanjiti potrošnju od 1.721.560 kWh što je ujedno smanjenje emisije CO2 od 404 tone.

16,2 milijuna kuna A1 Hrvatska ulaže u smanjenje utjecaja na klimu, od čega je 55%
financirano iz LIFE programa Europske Unije. Potpisan je sporazum s Europskom komisijom o financiranju ugradnje 120 sunčanih elektrana te ugradnje 200 energetski učinkovitih sustava za hlađenje na baznim stanicama.

Program LIFE instrument je Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime. Programom LIFE Europska unija želi doprinijeti zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša i smanjiti utjecaj klimatskih promjena financiranjem inovativnih projekata koji će doprinijeti prelasku na niskougljično gospodarstvo te održanju bioraznolikosti i ekosustava.

 Tomislav Makar
Tomislav Makar
Izvor: A1 Hrvatska

Prelaskom na zelenu energiju iz HEP-ovog ZelEn programa A1 Hrvatska smanjila je svoj ugljični otisak za 75 posto i približila se strateškom cilju održivog poslovanja prema kojem cijela A1 Telekom Austria Grupa do 2030. godine mora biti ugljično neutralna. Ovo je dodatni korak kojim doprinosimo održivom prijelazu prema klimatski neutralnom gospodarstvu do 2050. godine te ostvarenju ciljeva Green Deala EU. Naša odgovornost je pružiti korisnicima pouzdanu i stabilnu gigabitnu najmoderniju mrežu, ali na odgovoran način i omogućiti da bezbrižno uživaju u svim njezinim performansama uz minimalan utjecaj na okoliš, izjavio je Tomislav Makar, glavni direktor i informacijske tehnologije za tehniku A1 Hrvatska.

 Matoš, Dragičević, Makar
Matoš, Dragičević, Makar
Izvor: A1 Hrvatska

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI