Pametne tehnologije smanjile emisije stakleničkih plinova za 160 milijuna tona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pametne tehnologije smanjile emisije stakleničkih plinova za 160 milijuna tona

Autor Krunoslav Ćosić

Zeleni i održivi razvoj postao je glavni prioritet globalnih ekonomija

  Izvor: Shutterstock

Iako su se emisije ugljika smanjile tijekom prošle godine uslijed gospodarskog usporavanja i globalnih blokada, emisije se brzo vraćaju na prethodne razine kako se gospodarstva ponovno otvaraju.

Klimatske promjene i pitanja okoliša postaju globalni izazovi. Zbog toga je prelazak na kružno gospodarstvo i postizanje održivog razvoja sada je zajednički cilj svih zemalja. Huawei koristi svoje bogato iskustvo u elektronici i skladištenju energije kao i tehničku stručnost na području 5G tehnologije, clouda i AI-ja, kako bi razvio svoje poslovanje s digitalnom energijom i pružio digitalna energetska rješenja u različitim industrijama.

Od prosinca 2020. Huaweijevi digitalni energetski proizvodi i rješenja generirali su 325 milijardi kWh električne energije iz obnovljivih izvora i uštedjeli ukupno 10 milijardi kWh električne energije. Sve to rezultiralo je smanjenjem emisije CO2 za 160 milijuna tona.

Istovremeno, ICT tehnologije važni su pokretači očuvanja energije i smanjenja emisija u drugim industrijama. Procjenjuje se da će smanjenje emisije ugljika u drugim industrijama koje omogućuju ICT tehnologije biti 10 puta veće od količine ugljika koje emitira sama ICT industrija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI