OVAKVO NEŠTO NISTE VIDJELI Prikolica koja vas sama prati | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVAKVO NEŠTO NISTE VIDJELI Prikolica koja vas sama prati

Autor Krunoslav Ćosić

Kud vi tud i prikolica – beskontaktna je i slijedi bicikl poput malih pačića

 Trailerduck (5) Izvor: DroidDrive / Ferrari / Profimedia

Nova vrsta prikolica mogla bi promijeniti gradsku dostavu i način na koji se dostava obavlja. Nadahnuta je pačićima koji prate majku patku uokolo prije nego što postanu dovoljno neovisni da krenu svojim putem.

Zahvaljujući ovom izumu vozač bicikla neće biti opterećen teretom, što će dobro doći dostavnim i poštanskim službama koje se mogu uokolo voziti, a prikolica ili više njih ih prate, poput pačića. Dakle, prikolica nije spojena s biciklom, nema vučne kuke niti je spojena kabelom.

 Trailerduck (3) Izvor: DroidDrive / Ferrari / Profimedia

Trailerduck ima senzore za otkrivanje kretanja i smjera bicikla te uz follow-me tehnologiju prepoznaje ono što vučno vozilo radi, a zatim to oponaša - može samostalno ubrzavati, kočiti ili oštro skrenuti ukoliko takav potez napravi vozač bicikla. Iza izuma stoji njemački startup DroidDrive.

Električna prikolica može ponijeti teret do 300 kilograma, a utovarna zapremina je do 2 m3. Širine je jedan metar tako da se može voziti ne samo po prometnici nego i biciklističkom stazom pa čak i po nogostupu. Pri tome prikolica nema nikakve štetne emisije, tiha je jer koristi električni pogon.

 Trailerduck (4) Izvor: DroidDrive / Ferrari / Profimedia

Uz sve to ima i izmjenjive baterije što znači da nema zastoja u transportu nakon što se baterije potroše. Namijenjena je takozvanoj last mile logistici, što znači da se može koristiti za isporuku paketa krajnjim primateljima, nakon što se dopremi do određenog grada ili mjesta.

Trailerduck bi trebao biti spreman za serijsku proizvodnju krajem 2022. godine.

 Trailerduck (1) Izvor: DroidDrive / Ferrari / Profimedia

 Trailerduck (2) Izvor: DroidDrive / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI