PRVA KLASA JURI PREMA BUDUĆNOSTI Audi grandsphere koncept | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVA KLASA JURI PREMA BUDUĆNOSTI Audi grandsphere koncept

Autor Igor Martić

Luksuzna limuzina sa sustavom električnog pogona uz automatiziranu vožnju stvara inovativnu sferu iskustva

 Audi grandsphere koncept (12) Izvor: AUDI AG

Privatni avion za cestu, to bi bio najkraći opis automobila koji će na skorašnjem sajmu automobila IAA 2021 u Munchenu predstaviti Audi. Poput leta iz prve klase, ova limuzina velike duljine od čak 5,35 m kombinira luksuz privatnog putovanja uz najveću udobnost s opsežnom ponudom iskustva.

Automatizirana (samostalna) vožnja razine 4 omogućuje nove dimenzije slobode: u ovom načinu rada unutrašnjost se pretvara u prostranu sferu iskustva bez upravljača, papučica ili zaslona. Prednja sjedala postaju prvoklasni salon s maksimalnim prostorom, slobodnijim pogledom i pristupom svim funkcijama holističkog digitalnog ekosustava.

 Audi grandsphere koncept (5) Izvor: AUDI AG

 Audi grandsphere koncept (4) Izvor: AUDI AG

Kao drugi od tri konceptna "sphere" automobila marke s četiri prstena, Audijev grandsphere zauzima posebno mjesto. To je zato što će se tehnologije i dizajnerske značajke sastavljene u njemu ponovno pojaviti u roku od nekoliko godina u budućoj seriji Audija.

Audijev koncept zaista velike veličine ilustrira tvrdnju marke da postaje pokretač trendova u vrhu automobilske industrije za tehnološku transformaciju i potpuno novu, cjelovitu ponudu mobilnosti.

Audijev koncept Audi skysphere na električni pogon debitirao je u kolovozu 2021. Bila je to spektakularna vizija automatski vozećeg GT-a koji se pretvara u samovozeći sportski automobil s promjenjivim međuosovinskim razmakom. Ova dva konceptna automobila - kao i Audi urbansphere, koji će se pojaviti kao treći dio trojca 2022. - povezani su svojim cjelokupnim konceptom koji proizlazi iz njihove sposobnosti autonomne vožnje na razini 4.

 Audi grandsphere koncept (8) Izvor: AUDI AG

Audi surađuje s CARIAD-om, dijelom Volkswagen Grupe, a cilj je uvođenje ove tehnologije u drugoj polovici desetljeća. Razina 4 mijenja unutarnji prostor tradicionalnog kokpita i putničkih sjedala orijentiranih na vozača u prostrani salon čim se volan i pedale smanje. Istodobno, otvara nove razine slobode za sve putnike.

To je zato što Audi grandsphere ne samo što oslobađa vozača od zadataka vožnje kad god je to moguće već istovremeno nudi i svima u vozilu širok raspon mogućnosti da tu slobodu iskoriste za individualno promjenjiva iskustva: komunikaciju ili opuštanje, posao ili povlačenje u privatnu sferu po želji.

Dostupne su i prilagođene opcije za informiranje i zabavu poput integracije ugrađenog streaminga glazbe i videa. U dodatnom koraku, Audi će u budućnosti podržavati prilagođene i ekskluzivne opcije - koncerte, kulturne događaje ili čak sportske događaje na koje su kupci pozvani.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI