LEI JUN INVESTIRA 10 MILIJARDI KINESKIH JUANA Kreće razvoj elektroautomobila | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LEI JUN INVESTIRA 10 MILIJARDI KINESKIH JUANA Kreće razvoj elektroautomobila

Autor Krunoslav Ćosić

Osnivač tvrtke Xiaomi završava registraciju kompanije Xiaomi EV Company Limited

 Elektricni automobil punjenje Izvor: simon collins / Alamy / Alamy / Profimedia

Sad je sve i službeno potvrđeno – proizvođač pametnih telefona Xiaomi ulazi u područje razvoja automobila, nakon najave krajem ožujka ove godine. Upravo su uložili 10 milijardi kineskih juana (1,31 mlrd. EUR), što je temeljni kapital nove kompanije.

Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor korporacije Xiaomi, pravni je zastupnik nove kompanije Xiaomi EV Company Limited. Radi se o ključnoj prekretnici dugo očekivane Xiaomijeve inicijative pametnih električnih vozila (EV), koja je ovime i službeno ušla u fazu razvoja.

 Lei Jun
Lei Jun
Izvor: 2d0c4

Xiaomi se obvezuje uložiti oko 10 milijardi USD (8,46 mlrd EUR) u poslovanje s električnim vozilima u sljedećih 10 godina. Lei Jun najavljuje kako će osobno voditi tim i vlastitu reputaciju uložiti u razvoj Xiaomijevog EV poslovanja. Xiaomijeva tehnološka prednost u područjima umjetne inteligencije, novih materijala i drugim poljima dat će snažnu podršku automobilskom poslovanju.

Jun će voditi tim koji će udvostručiti proizvodnju električnih vozila kako bi vlastita obećanja pretvorio u djela, pokazujući svoju čvrstu odlučnost i vjeru u proizvodnju električnih vozila. 28. srpnja angažirao je talentirani kadar za svoj autonomni odjel putem Weiba. Tijekom »earnings calla« za drugo tromjesečje 2021. održanog 25. kolovoza, Wang Xiang, partner i predsjednik Xiaomija, izrazio je da osjeća ogromnu ljubav automobilske industrije prema Xiaomiju jer je kompanija tijekom natječaja zaprimila više od 20.000 životopisa.

 Xiaomi EV team Izvor: Xiaomi

Xiaomi EV tim pomno je odabrao najtalentiranije kandidate i oformio tim od oko 300 zaposlenika. Iznimna naklonost kandidata kompaniji tijekom intervjua potvrdila je da Xiaomi postaje nova sila s velikim očekivanjima poslovne zajednice. Kako se tim i dalje brzo širi, novi talentirani istomišljenici su više no dobrodošli u kompaniju.

Od objave Xiaomijeve EV inicijative u ožujku pa do službene registracije EV tvrtke Xiaomijev EV tim proveo je brojna istraživanja među korisnicima i provjere u industrijskom lancu, s više od 2000 anketa i 10-ak posjeta industrijskim partnerima, nastavljajući s definicijom EV proizvoda i formiranjem tima.

Xiaomi je 25. kolovoza objavio kupnju tvrtke Deepmotion Tech koja razvija tehnologiju autonomne vožnje. To pokazuje da se Grupa počela fokusirati na izgradnju automobilskih tehnologija i razvoj talenata. Xiaomi trenutno zapošljava 16.000 inženjera, a troškovi istraživanja i razvoja u 2020. iznosili su gotovo 10 milijardi RMB (1,31 mlrd EUR).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI