APLIKACIJA MY PORSCHE Nova digitalna platforma za sve usluge vezane uz vozila | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APLIKACIJA MY PORSCHE Nova digitalna platforma za sve usluge vezane uz vozila

Autor Krunoslav Ćosić

Porsche je osvježio digitalne usluge za pametne telefone

 Aplikacija My Porsche (1).jpg Izvor: Porsche

Aplikacija My Porsche bit će središnje mjesto koje spaja kupce s automobilom i markom. Preuzet će funkcije My Porsche Essentials, Connect aplikacije i Car Connect aplikacije.

U nadolazećim mjesecima bit će integrirane i dodatne aplikacije kao što su Porsche Charging i Porsche - Good to know (Porsche - Dobro je znati). Kombiniranjem cijelog niza usluga i informacija u jednoj aplikaciji pojednostavit će se korištenje za korisnike i stvoriti točka pristupa digitalnom svijetu Porschea kroz moderno korisničko sučelje.

My Porsche odnosno Moj Porsche postat će svestran alat za svakog vozača ovog proizvođača sportskih automobila. Aplikacija je kompatibilna s Porsche vozilima od modela 2016. nadalje. Ako postoji veza između pametnog telefona i modela Porsche, aplikacija prikazuje važne parametre vozila i može se koristiti kao daljinski upravljač za odabrane funkcije. Također podržava vozača u procesima punjenja, kontaktiranju svog trgovca, rezerviranju termina u servisu i pitanjima o vozilu.

 Aplikacija My Porsche (3).jpg Izvor: Porsche

Aplikacija My Porsche povezuje pametni telefon s vozilom

Kao središnje sučelje između svakog vozača Porschea i njegovog vozila, aplikacija My Porsche nudi širok raspon funkcija za Porsche modele s konvencionalnim pogonskim agregatima kao i hibride i potpuno električne sportske automobile – od prikazivanja trenutne razine tekućine do pokretanja punjenja.

Kada je aplikacija My Porsche povezana s vozilom, obavještava vlasnika o statusu automobila. Poznaje razinu goriva ili napunjenosti baterije, trenutnu kilometražu, lokaciju vozila te može prikazati statistiku prošlih putovanja ili postavke VTS sustava za praćenje. Ako se vozilo neočekivano kreće ili vozi brže od važećeg ograničenja brzine, aplikacija upozorava korisnika kroz push obavijesti. Zgodno ako automobil vozi druga osoba, kojoj ste vozilo posudili.

Uz aplikaciju se može zaključati i otključati Porsche te kontrolirati klimatizacijski sustav i pomoćno grijanje u vozilima na baterije. Putem aplikacije kupci imaju pristup digitalnim priručnicima za rad i pratećim video zapisima.

 Aplikacija My Porsche (2).jpg Izvor: Porsche

Aplikacija My Porsche također nudi sveobuhvatno umrežavanje. Povezuje račune davatelja streaminga i kalendara s odgovarajućim aplikacijama u vozilu. Također pojednostavljuje navigaciju sinkroniziranjem odredišta i točaka interesa između pametnog telefona i Porsche Communication Management (PCM) sustava.

Aplikacija je dostupna u 47 zemalja i podržana je na 25 jezika, za Apple iOS (iOS 14 i noviji) i pametne telefone s Android operativnim sustavima (Android 8 i noviji). Kupci se mogu prijaviti sa svojim Porsche ID-jem ili se registrirati izravno u aplikaciji. Funkcije koje pristupaju vozilu dostupne su za sve trenutne modele, ali i za mnoge starije (modeli od 2016. godine):

- Porsche 718 Boxster, 718 Cayman
- Porsche 911
- Porsche Panamera
- Porsche Macan
- Porsche Cayenne
- Porsche Taycan

 Porsche Macan GTS.jpg
Porsche Macan GTS
Izvor: Porsche

Porsche je u 2021. godini u svijetu isporučio 301.915 vozila što je najjači rezultat isporuka u povijesti poduzeća. To je za 11 posto više automobila isporučenih nego u 2020. godini. U Hrvatskoj je isporučeno 190 vozila dok je u 2020. godini bilo 137 isporučenih vozila – od toga je 81 vozilo bilo na benzin, 14 na struju te 95 hibrida.

Modeli s najvećom potražnjom u svijetu su i 2021. godine bila SUV vozila marke Porsche: 88.362 kupca su preuzela vozilo tipa Macan. Na drugom mjestu slijedi Cayenne s 83.071 isporučenim primjerkom. Ogromno povećanje je postigao potpuno električni Porsche Taycan: vozilo je predano u ruke 41.296 kupaca čime se broj isporuka u odnosu na prethodnu godinu više nego udvostručio.

 Porsche Taycan GTS Sport Turismo.jpg
Porsche Taycan GTS Sport Turismo
Izvor: Porsche

Ikona sportskih vozila 911 također nikada nije isporučena u tolikom broju: 38.464 primjerka. Panamera je dosegla 30.220 isporuka dok su modeli 718 Boxster i 718 Cayman 20.502 puta otišli u ruke kupaca.

 Detlev von Platen, Porsche.jpeg
Detlev von Platen, Porsche
Izvor: ALEXANDER FISCHER

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI