U Hrvatsku stiže automobil kojeg je razvio Huawei | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U Hrvatsku stiže automobil kojeg je razvio Huawei

Autor Krunoslav Ćosić

Izrazito sportski SUV do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekunde

 Seres 5 (2).jpg Izvor: Seres

Iako automobili ne nosi znak Huawei, model Seres 5 sa snagom od 594 KS tehnološki su razvili stručnjaci Huaweija. U automobilu se koriste njihove tehnologije, a neke od tehnoloških performansi koje su proizašle iz ove suradnje vozačima će omogućiti neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila.

 Seres 5 (3).jpg Izvor: Seres

Bit će omogućen pristup navigaciji, glazbi i ostalom te povezivanje s drugim pametnim uređajima. Automobil je opremljen sportskim sofisticiranim sjedalima s funkcijama ventilacije, grijanja i masaže, a svaki vozač ima opciju namještanja individualnog načina dobrodošlice prilikom ulaska u automobil.

Ono što je također bitno je da Seresova osobna vozila udovoljavaju standardima sigurnosti od pet zvjezdica. Maksimalna brzina koju Seres 5 postiže je 250 km/h, s jednim rezervoarom benzina prijeći će do 500 kilometara (WLP ciklus mjerenja). Na Tajlandu će ove godine biti predstavljena i električna inačica Dongfeng Seres 5 EV s portretno orijentiranim zaslonom osjetljiv na dodir koji omogućuje pristup Huaweijevom HiCar sustavu baziranom na Harmony OS-u, što je pandan sustavima poput Google Android Auto i Apple CarPlay.

U Hrvatsku će automobile Seres, u suradnji s tvrtkom Chongqing Sokon Motor Company, uvoziti Auto Hrvatska koja najavljuje nešto niže cijene u odnosu na druga električna vozila na tržištu. Uz Seres 5 bit će dostupan i DFSK Seres 3, gradsko električno vozilo snage 120 kW s bogatom opremom koja uključuje virtualni kokpit, sjedala presvučena kožom, panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360° i vrhunski glazbeni sustav.

 Seres 3 (5).JPG
Seres 3
Izvor: KOVAZGcom/KOVAZG photography

Kako vozaču tijekom punjenja baterije ne bi bilo dosadno, ukoliko je odlučio ostati u vozilu i pričekati punjenje, moguća je reprodukcija filmskih i TV aplikacija putem mobilnog uređaja na središnji zaslon kako bi se skratilo vrijeme čekanja dok se kapacitet baterije od 52,56 kWh ne napuni.

DFSK Seres 3 s litij željezo fosfatnom baterijom ima mogućnost dopune za samo 30 minuta (od 20 do 80 posto), a baterija je jedna od trenutno najmodernijih na tržištu i ne sadrži opasne metale. Doseg po WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 329 km. Seres 3 dolazi s četverogodišnjim jamstvom na vozilo i osmogodišnjim jamstvom na električne komponente i 70% kapaciteta baterije.

 Seres i Sokon automobili Auto Hrvatska.JPG
Seres i Sokon automobili
Izvor: KOVAZGcom/KOVAZG photography

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI