AUTONOMNI TENK: Koristi virtualni topnik | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUTONOMNI TENK: Koristi virtualni topnik

Autor Davor Dakić

Vozilo M-RCV prepun je naprednih tehnologija usmjerenih na ratovanje

 M-RCV tenk (6).jpg Izvor: Israel MOD / Ferrari / Profimedia

Hoće li jednog dana autonomni tenkovi promijeniti tijek kopnenog ratovanja? Vrlo lako moguće! Autonomni tenk s virtualnim topnikom može precizno odrediti ciljeve udaljene stotinama metara, s nevjerojatnom preciznošću.

Srednje veliko robotsko borbeno vozilo koristi vlastiti špijunski dron, a razvilo ga je izraelsko ministarstvo obrane koje u reprezentativnim scenarijima planira započeti testiranje na pravom terenu tijekom ove ili sljedeće godine.

 M-RCV tenk (5).jpg Izvor: Israel MOD / Ferrari / Profimedia

M-RCV sadrži kupolu topa kalibra 30 mm, protuprojektilni obrambeni sustav, sustave za upravljanje vatrom i misijom, robotski komplet za autonomne operacije te aktivne i pasivne senzore za svjesnost situacije.

Ima niz pasivnih senzora koji pomažu u prikupljanju ključnih podataka na bojištu kroz detekciju vibracija, svjetlosti, zračenja i topline. Za obranu od protutenkovskih prijetnji koristi Elbitov sustav aktivne zaštite Iron Fist. Vozilo ima sustave za kontrolu vatre te situacijsku svijest, a funkcionalno je i operativno i po noći i po danu.

 M-RCV tenk (1).jpg Izvor: Israel MOD / Ferrari / Profimedia

 M-RCV tenk (2).jpg Izvor: Israel MOD / Ferrari / Profimedia

Istovremeno, ovo potpuno autonomno vozilo može biti meta hakiranja neprijateljskih strana, što je jedan od problema koji se treba riješiti i tako zaštititi vozilo koje bi se moglo okrenuti u kontra smjeru, prema onome tko s njim prvotno upravlja.

Može otkriti i manevrirati oko prepreka. Spremnik je dodatno opremljen dronom nalik kapsuli koji se može rasporediti i dohvatiti pomoću robotske ruke za prednje izviđačke misije. Vozila mogu nositi i razne teške terete kao i lansere projektila.

ROBUST - Israeli MOD & Elbit Medium Robotic Combat Vehicle
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI