NA POTRESOM POGOĐENIM PODRUČJIMA: Postavljene su nove bazne stanice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA BOLJI SIGNAL

NA POTRESOM POGOĐENIM PODRUČJIMA: Postavljene su nove bazne stanice

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

A1 Hrvatska postavila je nove bazne stanice na području Sisačko-moslavačke županije te osigurala posebne pogodnosti

Izvor: A1 Hrvatska

Nove će bazne stanice na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije omogućiti bolji pristup internetu, bolji signal te veći kapacitet.

Odmah nakon potresa vrlo su brzo pregledane i osigurane sve lokacije postojećih baznih stanica. Zatim su svi operatori, uključujući A1 Hrvatska, u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Stožerom civilne zaštite napravili plan za pokrivanje ovih dodatnih područja.

Investicijom i postavljanjem najbržeg rješenja za pokrivanje dodatnih područja, povećanje kapaciteta i dostupnih brzina – mobilnih baznih stanica na lokacijama Kukuruzari i Bijele Vode pokrivena su šira okolna područja. Ovime je omogućena ne samo bolja i nesmetana komunikacija, nego i pristup internetu za školu i rad na daljinu te revitalizaciju gospodarskih aktivnosti i koordinaciju obnove oštećenih objekata.

Infrastruktura na obje lokacije stavljena je na raspolaganje ostalim operatorima. Komunikacija je olakšana na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog, Dragotina, Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura. U tijeku je priprema lokacije za postavljanje još jedne mobilne bazne stanice u mjestu Šaš kojom će biti pokrivena naselja Šaš, Živaja i Slovinci. Također, na 4 lokacije na postojećoj infrastrukturi postavljena je A1 radijska oprema čime je unaprijeđena komunikacija na području naselja Preloščica, Blinjski Kut, Donje Komarevo, Lukavca Posavskog, Bobovca, Suvoja, Mužilovčice, Strmena, Lonje, Bistrača, Kratečkog, Selišća Sunjskog, Maličke, Perne, Blatuše, Ključara, Crevarske Strane, Brda Utinjskog, Gačeša Sela, Malešić Sela te centra i dijela predgrađa Siska.

„Naša je misija omogućiti neometanu i kvalitetnu komunikaciju u svim krajevima Hrvatske te smo nakon prošlogodišnjih potresa, kako u Zagrebu tako i Sisačko-moslavačkoj županiji, u najkraćem mogućem roku omogućili visoki standard komunikacije na kakav su i naviknuli korisnici A1 usluga. Predano nastavljamo davati svoj doprinos obnovi potresom pogođenih područja, ali i digitalizaciji hrvatskog gospodarstva i društva na temeljima najmodernije komunikacijske infrastrukture“, objasnio je Vladimir Skender, direktor razvoja i planiranja mreže A1 Hrvatska.

Vladimir Skender, A1 Hrvatska
Vladimir Skender, A1 Hrvatska
Izvor: A1 Hrvatska

 Dva dana nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, A1 Hrvatska donirala je 2 milijuna kuna za obnovu, a zaposlenici A1 uključili su se u prikupljanje pomoći za građane. Također, komunikacijskom opremom i uslugama podržane su udruge čija je pomoć na terenu neupitna poput Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Hrvatskog psihijatrijskog društva te Mreže za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore.

Korisnicima pogođenog područja A1 Hrvatska osigurala je posebne pogodnosti kako komunikacija s najbližima i hitnim službama ne bi bila dovedena u pitanje u niti jednom trenutku. Korisnici koji svoje usluge više nisu mogli koristiti nakon potresa izuzeti su od plaćanja računa.

A1 Hrvatska je pokrenuo i nacionalnu crowdfunding kampanju Smirilica s ciljem prikupljanja donacija za obnovu Srednje škole Petrinja. Dodatno, kako bi djeci omogućili što jednostavnije praćenje online nastave za osam obitelji koji trenutno žive u mobilnim kućicama kompanija je donirala neograničeni internet na godinu dana.

Najnovije

Mobilnost