NAJEKSTREMNIJI TRKAĆI TERENI NA SVIJETU: Offroad natjecanje za električna SUV vozila | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZ PLUSA U MINUS

NAJEKSTREMNIJI TRKAĆI TERENI NA SVIJETU: Offroad natjecanje za električna SUV vozila

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Pustinjski, prašumski, ledenjački, oceanski i arktički teren podloga su po kojima će se testirati vozilo snage 400 kW (544 KS)

Izvor: Cupra

e-Cupra ABT XE1 natjecat će se u prvoj sezoni serija utrka Extreme E, natjecanju električnih vozila u surovim uvjetima. Bit će to jedna od najizazovnijih utrka u povijesti - offroad natjecanje za električna SUV vozila počinje 3. travnja u Saudijskoj Arabiji.

Timovi će se natjecati na najizazovnijim predjelima svijeta - pustinjama, prašumama, ledenjacima oceanui po arktičkom terenu. Uz uzbuđenje koje donosi utrka, istovremeno se svijetu želi poslati poruka o klimatskim promjenama koje utječu na naš planet.

U natjecanju Extreme E nastupit će i marka Cupra. Ovo je prva marka koja je obznanila svoje sudjelovanje te je udružila snage s timom ABT Sportsline, glavnim partnerom tima, te je sada spremna za početak toga događaja.

Vozilo e-Cupra ABT XE1 snage 400 kW morat će nadići svoje granice dok se tim priprema za prvu utrku sezone u regiji Al Ula u Saudijskoj Arabiji, najvećoj kontinuiranoj pješčanoj pustinji na svijetu, tijekom vikenda utrka Desert X Prix.

Ukupno devet timova zauzet će startne pozicije na početku serije. Natjecanje je podijeljeno na dva dana – subotu i nedjelju. Kvalifikacije 1,2,3 i 4 će se održavati subotom, a polufinale, Crazy Race i finale nedjeljom. Svaka utrka ima dva kruga – jedan će krug odvesti vozačice, a drugi krug vozači svakoga tima.

Prva sezona serije utrka Extreme E vodi natjecatelje na pet jedinstvenih svjetskih pozornica, a ovo će globalno putovanje iskoristiti činjenicu što će se kao zabavni sadržaj prenositi putem raznih kanala te će pridonijeti međunarodnoj promidžbi elektrifikacije, održivosti i ravnopravnosti spolova.

Nakon spuštanja crno-bijele kockaste zastave u Saudijskoj Arabiji, sljedeća poprišta ove serije utrka bit će Retba (Lac Rose) u Senegalu, Kangerlussaq na Grenlandu, Pará u Brazilu te, naposljetku, Ognjena zemlja u Argentini. Serija utrka Extreme E predstavlja sljedeće poglavlje evolucije trkaćeg karaktera marke Cupra. Identitet marke uvelike je povezan s trkaćom stazom, a ona je usavršila umijeće razvoja vozila koja se mogu natjecati na najvišim razinama.

Extreme E utrka
Izvor: Cupra

Najnovije

Mobilnost