KOJI AUTOMOBIL VOZIŠ?: Xiaomi će proizvoditi pametne automobile | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA AUTO-MARKA

KOJI AUTOMOBIL VOZIŠ?: Xiaomi će proizvoditi pametne automobile

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi Corporations osnovan 2010. godine širi poslovanje u segment električnih vozila

Izvor: Shutterstock

- Spreman sam izložiti svoju osobnu reputaciju i boriti se za budućnost našeg pametnog električnog vozila! Odlučan sam u tome da vodim svoj tim u borbi za uspjeh električnog vozila“, rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomija.

Lei Jun, Xiaomi
Lei Jun, Xiaomi
Izvor: Shutterstock

10 milijardi američkih dolara bit će investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih 10 godina, najavljuju iz Xiaomija koji je u 2020. godini osvojio mnoga tržišta pametnih telefona te se globalno popeo na treće mjesto na ljestvici prodaje pametnih telefona u svijetu. Na nekim europskim tržištima Xiaomi je zauzeo drugo mjesto po isporukama pametnih telefona.

Poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila počinje službenom obavijesti Hong Kong
Stock Exchange (HKEX).Lei Jun izjavio je u ožujku 2021. godine da će ovaj segment poslovanja biti pod tvrtkom kćeri koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija s početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB.

xiaomi,commercial,electronics,shop,smartphone,icon,sign,global,o Izvor: Shutterstock

Tijekom sljedećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi USD. Lei Jun istovremeno će obnašati dužnost izvršnog direktora tvrtke s pametnim električnim vozilima.

- Odluka je donesena nakon brojnih rundi vijećanja među svim našim partnerima i ovo će biti konačni veliki poslovni projekt mog života, izjavio je Lei Jun te otkrio da je svjedočio izazovnom tijeku donošenja odluka od strane Xiaomijevog izvršnog tima, uključujući rigorozno i ​​sveobuhvatno istraživanje industrije električnih vozila u proteklih 75 dana - 85 sastanaka s više od 200 stručnjaka iz industrije, četiri interne rasprave o upravljanju i dva sastanka odbora. Stalna podrška i povjerenje Mi Fanova u Xiaomi dali su vjetar u leđa vezano uz donošenje konačne odluke.

Xiaomi zapošljava tim za istraživanje i razvoj s više od 10.000 visoko kvalificiranih stručnjaka, uspostavio je najopsežniji ekosustav IoT uređaja i uživa podršku ogromnog broja Mi Fanova širom svijeta. Do kraja 2020. godine Xiaomi je imao novčanu rezervu od 108 milijardi RMB.

U internom pismu zaposlenicima, Lei Jun je izjavio da Xiaomi ima posebne i jedinstvene prednosti u proizvodnji automobila:
- Pametna električna vozila iz temelja su preobrazila poslovni model tradicionalne automobilske industrije, a Xiaomi najdublje razumije poslovni model internetskih usluga zasnovan na hardveru
- Xiaomi ima najopsežnije iskustvo u integraciji softvera i hardvera i najdublje proizvodno znanje u internetskoj industriji
- Xiaomi ima pametni ekosustav koji je najveći po mjerilu, najraznolikiji u pogledu kategorije proizvoda i najaktivniji u pogledu korisničkih veza
- Xiaomi ima brojne temeljne tehnologije koje se mogu primijeniti na poslovanje pametnih električnih vozila
- Xiaomi ima snažan brend i jaku bazu korisnika, uz povjerenje i podršku Mi Fanova širom svijeta
- Xiaomi ima obilne novčane resurse koji omogućuju Xiaomiju ulaganja sa sigurnošću.

Najnovije

Mobilnost