UZLET PRODAJE NOVIH AUTOMOBILA: U ožujku počeo oporavak hrvatskog tržišta | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IDE NA BOLJE

UZLET PRODAJE NOVIH AUTOMOBILA: U ožujku počeo oporavak hrvatskog tržišta

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

U ožujku je broj novoregistriranih automobila u Hrvatskoj bolji nego u istom mjesecu prije godinu dana

Izvor: Shutterstock

U ožujku 2020. u Hrvatskoj je registrirano 2724 novih automobila, a u ožujku ove godine brojka je porasla na 4165. Istovremeno, u prva tri ovogodišnja mjeseca ukupno je novoregistriranih automobila 10.519 dok je u prva tri prošlogodišnja mjeseca bilo 10.029 automobila, pokazuju podaci agencije Promocija plus.

Vratimo li se dvije godine unatrag, u ožujak 2019., podatak o 5041 vozila bio je ipak primjetno bolji. U travnju 2019. godine u Hrvatskoj je bilo registrirano 8633 novih automobila tako da sa zebnjom čekamo sljedeći mjesec, koji je uobičajeno bio generator rasta u početku godine. Najviše su u toj brojci bili automobili kupljeni za potrebe rent-a car agencija.

Izvor: Promocija plus

Izvor: Promocija plus

Volkswagen je u 2021. godini i dalje vodeći s udjelom od 17,21 posto (prodali su 1810 vozila) dok su u godini ranije imali udio od 16,56 posto i 1661 prodano vozilo. Manje prodanih vozila u prva tri ovogodišnja mjeseca nego lani imaju Škoda, Hyundai, Renault, Toyota, BMW, Audi, Citroen, Volvo, Honda, Land Rover, Mini, Mitsubishi, Jaguar, Alfa Romeo, Lexus i Subaru.

Dacia, Suzuki, Kia, Fiat, Peugeot, Seat, Opel, Mercedes, Mazda, Nissan, Jeep, Ford, Porsche, Tesla, Cupra, Smart, Bentley i Ferrari imaju bolje prodajne rezultate nego u prvom kvartalu 2020. godine. Lamburghini je ostao isti, na jedno registrirano vozilo.

Na listi najprodavanijih modela su Škoda Octavia, Volkswagen T-Cross, Dacia Duster, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Golf, Fiat Panda, Hyundai Tucson, Renault Clio, Suzuki Vitara, Volkswagen Tiguan, Kia Stonic, Škoda Kamiq , Fiat 500, Dacia Sandero, Opel Corsa, Seat Leon, Toyota Yaris, Škoda Kodiaq, Škoda Fabia i Suzuki SX4.

Izvor: Shutterstock

Što se tiče udjela po vrsti pogonskog goriva, u ovoj je godini ukupno registrirano 141 vozilo na električni pogon (udio 1,3 posto), 1467 hibridnih, na LPG 323 vozila dok je dizelsko gorivo uz udio od 29 posto (3053 vozila) daleko slabije od benzinskog – 5535 vozila i udio od 52,6 posto.

Najnovije

Mobilnost