VOZILO ZA ČIŠĆENJE ULICA Ovo bi svatko poželio voziti | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VOZILO ZA ČIŠĆENJE ULICA Ovo bi svatko poželio voziti

Jeste li znali da je tvrtka Rasco iz Kalinovca jedan od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila?

Lynx Charge 5 Izvor: Rasco

Nakon dizelske izvedbe (prije dvije godine) slijedi potpuno električna koja pozornost plijeni ne samo svojom masom od četiri tone nego i performansama. U kompaktnu čistilicu na električni pogon ugrađena je baterija kapaciteta kao u Teslina vozila - kapaciteta je 72,5 kWh, a može "potegnuti" i do 50 km/h.

LYNX Charge - Electric Road Sweeper by RASCO
Izvor: Youtube

Uz tako veliku bateriju Lynx Charge će s jednim punjenjem svoj posao obavljati cijelu jednu smjenu, a zatim će se preko AC punjenja snagom od 22 kW baterija napuniti za sljedeći radni ciklus.

Rasco je u zagrebačkoj Laubi predstavio prvu hrvatsku električnu čistilicu Lynx Charge. Radi se o vrlo složenom tehnološkom proizvodu na čijem je razvoju Rasco surađivao zajedno sa zagrebačkim FER-om. Vozilo je namijenjeno održavanju javnih površina i u potpunosti je razvijeno u Hrvatskoj.

Lynx Charge 2 Izvor: Rasco

Vozilo u prethodnoj dizelskoj varijanti ostvarilo je zapažen rezultat zahvaljujući Lynxovim kompaktnim dimenzijama i jedinstvenim tehničkim rješenjima. Od električne verzije očekuju još više budući da tržište ekoloških vozila raste brže od onih koje pokreću fosilna goriva.

Autonomiji vozila doprinose spremnik za otpad od dva kubična metra i 400 litara vode pohranjene u dvostrukim spremnicima koja se može više puta koristiti. Čistilica se kreće pomoću elektromotora maksimalne snage 55 kW, a još dva elektromotora snage 18,5 i 11,5 kW služe za pogon usisnog sustava i ostalih funkcija vozila. Sve je to integrirano u kompaktno vozilo dužine 4,5 i širine samo 1,3 metara.

Lynx Charge Izvor: Rasco

Rasco inače proizvodi 80-ak različitih proizvoda za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture - od autocesta preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova. Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zapošljavaju više od 400 ljudi. Na lokalnoj razini jedan su od pokretača razvoja sjeverozapadne Hrvatske dok im je cilj postati najveći proizvođač komunalne opreme u Europi.

Ivan Franičević 2 Izvor: Rasco

Lauba predstavljanje Izvor: Rasco

Uprava Rasca Izvor: Rasco

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost