UZ AMAZON ALEXA: Ovo je prvi automobil koji omogućuje takvu kontrolu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RECI TO GLASNO

UZ AMAZON ALEXA: Ovo je prvi automobil koji omogućuje takvu kontrolu

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Uz web radio i Apple CarPlay pridružuju se Amazon Alexa i Android Auto

Izvor: Lamborghini

Lamborghini Huracán EVO bit će prvi model koji omogućuje glasovnu kontrolu koristeći čak četiri različita sučelja za pametnu upravljivost u vožnji. Lamborghini to prvi uvodi u svijet automobila, što znači da će se jednostavnije moći prilagođavati i mijenjati razne funkcije u vozilu.

Samo kažete Alexa te uz govorne naredbe možete upravljati klimom, osvjetljenjem i grijanjem sjedala, navigacijom, telefonskim pozivima i infotainment sustavom. Istovremeno, vi se možete usmjeriti na prometnicu, a ne na traženje tipki kojima biste podesili neku od spomenutih funkcionalnosti.

Alexa je integrirana čak i u sustav LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) odnosno pogon na sva četiri kotača Huracána EVO. Jednostavnom glasovnom naredbom u stvarnom vremenu pristupa se povratnim informacijama o voznoj dinamici Huracana EVO putem zaslona, prateći vektor okretnog momenta, Lamborghinijevog dinamičkog upravljanja (LDS - Lamborghini Dynamic Steering) i kontrole proklizavanja.

Kroz Lamborghini Connected vlasnici Lamborghinija mogu se direktno iz vozila povezati s drugim uređajima s podrškom za Alexu: glasovnom naredbom vozači mogu upravljati ulaznim vratima, kućnim termostatima te rasvjetnim sustavima. Značajka Alexe je dostupna u Europi i Sjevernoj Americi, a na druga tržišta stiže od 2022. godine.

Najnovije

Mobilnost