IZAZIVA DISTRAKCIJU 73 posto roditelja koristi mobitel dok voze djecu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZAZIVA DISTRAKCIJU 73 posto roditelja koristi mobitel dok voze djecu

Dan bez mobitela u prometu obilježava se kao upozorenje na opasnosti koje prijete

Telefoniranje u voznji (1) Izvor: Shutterstock

Jeste li ovisni o mobitelu? Možete to saznati kroz kviz na web stranici na kojoj se provodi edukacija o opasnostima mobitela tijekom vožnje, o distrakcija koje mobitel izaziva kod osoba koje upravljaju vozilom u prometu.

Smatra se kako jedan poziv za volanom znači 1 promil alkohola u krvi. Nadalje, 73 posto roditelja koristi mobitel dok su u prometu sa djecom. Trećina roditelja koristi mobitel dok šeću s djetetom ili ga guraju u kolicima, trećina dok čeka zeleno svjetlo na semaforu i četvrtina u vožnji, dok im je i dijete u automobilu.

To su rezultati terenskog istraživanja koje je za prošlogodišnji Dan bez mobitela u prometu, koji se obilježava 21. listopada, agencija Promocija plus provela s 300 roditelja vrtićke i osnovnoškolske djece u gradu Zagrebu ovog listopada.

Telefoniranje u voznji (2) Izvor: Shutterstock

Organizatori Dana bez mobitela u prometu ističu kako nisu protiv mobitela, ali žele ljude osvijestiti o opasnostima koje prijete kako bi se smanjio broj nesreća u prometu izazvanih mobitelom. I obično skretanje pogleda s ceste, kako biste pročitali običnu poruku, može završiti tragično.

Ukoliko takvo ponašanje gledaju djeca ona će to ponoviti dok voze bicikl. U prometu godišnje strada 1,3 milijuna ljudi, a ozlijedi se 50 milijuna. Korištenje mobitela i nevezanje sigurnosnog pojasa pridonose stradavanju ljudi u prometu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost