MERCEDES CLS: Uz automatsko parkiranje može sam zakočiti ako vozač ne reagira | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pametna mobilnost

MERCEDES CLS: Uz automatsko parkiranje može sam zakočiti ako vozač ne reagira

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Uz sportskiji izgled Mercedes CLS donosi i mnoge napredne, pametne tehnologije koje će reagirati ukoliko vozač zakaže te tako spasiti živote i imovinu

Izvor: Mercedes

Novodizajnirani Mercedes CLS ima novi prednji kraj, s novim maskama hladnjaka i branicima, čime se još snažnije ističe dinamičnost ovog coupe modela sa četiri vrata. Unutrašnjost je nadograđena s dodatnim kožnim i ukrasnim elementima, kao i novom generacijom upravljača.

Kod AMG izvedbe CLS 53 4MATIC+ kombinira se visoka snaga od 320 kW (435 KS), a specifični su prednji donji spojler s A-krilom u crnoj boji, prednji razdjelnik u srebrnoj krom boji, sportski i prepoznatljivi otvori za zrak s okomitim letvicama i aerodinamički oblikovana krilca u crnoj boji visokog sjaja. Druge značajke uključuju AMG spojler bočnih pragova i AMG rub spojlera na poklopcu prtljažnika.

Mercedes CLS bit će dostupan s tri dizelska motora snage od 194 do 330 KS i s tri benzinska motora snage od 299 do 435 KS: CLS 220 d, CLS 300 d 4MATIC i CLS 400 d 4MATIC te CLS 350, CLS 450 4MATIC i CLS 53 4MATIC+.

Premijerno će redizajnirani model biti predstavljen tijekom travnja, a u prodaju dolazi u srpnju. Coupé izvedba, model CLS, zajedno sa svim roadsterima i cabrioletima, spada u kategoriju Mercedes-Benz automobila iz snova. Do danas je klijentima u cijelom svijetu prodano više od četiri milijuna primjeraka, uključujući 450.000 modela CLS od predstavljanja prve generacije 2004. godine.

Tehnologije su nadograđene te novi Mercedes CLS serijski uključuje Active Brake Assist sustav koji može spriječiti sudar ili smanjiti njegovu težinu u mnogim situacijama, uporabom autonomnog kočenja.

Active Speed Limit Assist sustav reagira na promjene ograničenja brzine koristeći podatke iz karte kao i informacije Traffic Sign Assist funkcije prepoznavanja znakova. Ako vozač/ica uključi Active Distance Assist DISTRONIC s prema udaljenosti baziranim prilagođavanjem brzine, model CLS čak može reagirati na prometne informacije preko Live Traffic usluge.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Active Stop-and-Go Assist funkcija može u velikoj mjeri preuzeti zadatak održavanja vozila u voznoj traci i udaljenosti do približno 60 km/h uz visoku dostupnost u prometnim gužvama na autocesti kada se detektiraju oznake vozne trake. Active Steering Assist funkcija može pružiti podršku vozaču na cestama s više voznih traka s funkcijom koridora u nuždi te upozorava ako se vozilo pomakne od sredine vozne trake. Na autocestama, pri brzinama ispod 60 km/h, vozilo se oslanja na detektirane oznake vozne trake i koristi inteligenciju roja kako bi svoj smjer odredilo prema vozilima u blizini.

Daimler;Presse;press photo Izvor: Mercedes

Automatsko parkiranje i izlazak iz parkirališnog mjesta uključuju Active Parking Assist s Parktronic funkcijom i 360° kamerom te omogućuje automatski ulazak i izlazak iz parkirnih mjesta. Model CLS je sada također u mogućnosti prepoznati i koristiti parkirališna mjesta koja su, na primjer, samo označena kao velike površine. Ugrađena 360° kamera prenosi još više realističnu sliku na medijski zaslon.

Daimler;Presse;press photo Izvor: Mercedes

Informacijsko-zabavni sustav MBUX (Mercedes-Benz User Experience) dio je serijske opreme. Model CLS ima dva velika 10,25-inčna/26 cm zaslona postavljena jedan pored drugoga, čime se postiže široki zaslon. Opcijski su dostupna dva 12,3-inčna/31,2 cm zaslona.

Jedinstvena za MBUX sustav je mogućnost učenja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. Sa svojim funkcijama predviđanja MBUX procjenjuje što bi sljedeće korisnik htio. Na primjer, nekome tko često telefonom poziva određenu osobu utorkom tijekom vožnje kući na zaslonu će se tog dana prikazati sugestija telefonskog broja. Upotreba tehnologije proširene stvarnosti za prikaz navigacije kada je navigacija aktivna također je novost.

Daimler;Presse;press photo Izvor: Mercedes

Najnovije

Mobilnost