DOBRO DOŠLI U BUDUĆNOST Privatni jednosjed leti za zabavu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBRO DOŠLI U BUDUĆNOST Privatni jednosjed leti za zabavu

Ako vam se sviđa Jetson One i htjeli biste kupiti jedan primjerak, već je rasprodan za 2022.

Jetson One (3) Izvor: Jetson Aero / Ferrari / Profimedia

Osobni električni stroj za polijetanje i slijetanje Jetson One ima jedno sjedalo od aluminija i karbonskih vlakana. Pilot maksimalne mase do 95 kg moći će se s potpuno napunjenom baterijom voziti u zraku oko 20 minuta. Uz LiDAR senzore prati teren te omogućuje izbjegavanje prepreka u letu.

Jetson One - Official Launch
Izvor: Youtube

Jetson One (8) Izvor: Jetson Aero / Ferrari / Profimedia

Privatni jednosjed eVTOL je namijenjen za zabavu (ne i za taksiranje), a omogućuje maksimalnu brzinu do 102 km/h (softverski limitirana). Dakle, ovo je helikopter s četiri elise (može letjeti i ako je jedan motor u kvaru), a snaga električnog motora bez četkica je 88 kW (118 KS).

Masa Jetsona One je 86 kilograma, dizajniran je u Švedskoj, a stat će u prosječno veliku garažu, uz podupirače koji su dizajnirani da se sklope kad je parkiran. Dimenzije su mu 2845 mm / 2400 mm / 1030 mm, a širina dok je sklopljen mu je 900 mm.

Jetson One (7) Izvor: Jetson Aero / Ferrari / Profimedia

Prototip je završen u proljeće 2018. godine te su od tada radili na verziji koja će biti prilagođena kupcima. Jetson su 2017. osnovali Peter Ternström i Tomasz Patan s ciljem da svakoga učine pilotom. Potrebno je samo naučiti upravljati s joysticom koji omogućuje kretanje po tri osi, a ima i ručicu gasa.

Cijena za Jetson One je 79.000 eura, a cijela planirana proizvodnja od 12 primjeraka Jetsona One za 2022. već je prodana. Ako se odlučite za kupnju i isporuku u 2023. godini potrebno je uplatiti depozit od 22.000 USD. Nakon isporuke dobit ćete djelomično sastavljeno vozilo, oko 50 posto sastavljeno tako da ćete morati zasukati rukave kako biste sve dijelove spojili u funkcionalnu letjelicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost