U baterije za automobile ulažu 3,4 milijarde dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U baterije za automobile ulažu 3,4 milijarde dolara

Izgradit će se nove tvornice, ulaže se u razvoj i proizvodnju te stvaranje radnih mjesta, a sve uz ugljičnu neutralnost

toy-bz-2021-hub-brand-img-kv-teaser-no-talent-447 Izvor: Toyota

Toyota unosi novi naboj u elektrificiranu budućnost. U SAD-u tijekom sljedećih deset godina planiraju uložiti 3,4 milijarde dolara. Ulaganje do 2030. godine usmjereno je na razvoj i lokalizaciju proizvodnje automobilskih baterija, uključujući i one za baterijska električna vozila (BEV).

Dio je to globalnog ukupnog ulaganja od približno 13,5 milijardi dolara predviđenih za razvoj i proizvodnju baterija koje je Toyota Motor Corporation najavila prošlog mjeseca. U SAD-u će se osnovati nova kompanija i izgradit će se tvornica automobilskih baterija zajedno s Toyota Tsusho.

electrified-range-shot-2021-press-release-text-2 Izvor: Toyota

Planirani početak proizvodnje je 2025. godine, a cijeli projekt uključuje ulaganje od približno 1,29 milijarde dolara do 2031. godine, što uključuje sredstva koja će se koristiti za kupnju i pripremu zemljišta te za izgradnju pogona. Toyota procjenjuje kako će ovo ulaganje stvoriti 1750 radnih mjesta u Americi.

Toyota je, kumulativno, prodala više od 18,7 milijuna elektrificiranih vozila, uključujući više od 4,5 milijuna u SAD-u, a električna vozila trenutno već čine gotovo 25 posto Toyotine prodaje u SAD-u, ali se očekuje da će taj udio narasti na gotovo 70 posto do 2030. godine.

Toyota će na povećanje potražnje za elektrificiranim vozilima proširiti svoju ponudu, uključujući hibridna (HEV) i plug-in hibridna vozila (PHEV), vozila s gorivnim člancima (FCEV) te baterijska električna vozila (BEV), s današnjih 55 modela na oko 70 modela do 2025. godine.

Toyota bZ4X Concept
Toyota bZ4X Concept
Izvor: Toyota

Od tih 70 modela, 15 će biti BEV, uključujući sedam modela Toyota bZ (ime bZ skraćenica je Toyotine misije „Beyond Zero“). Do 2030. godine Toyota očekuje prodati dva milijuna vozila s nultom emisijom (BEV i FCEV) u cijelom svijetu, a u SAD-u očekuje prodati između 1,5 i 1,8 milijuna elektrificiranih vozila, uključujući modele ZEV (Zero Emission Vehicle - vozilo s nultom emisijom).

Toyota bZ4X Concept
Toyota bZ4X Concept
Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost