MERCEDES C-KLASA Od sada i kao plug-in hibrid | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MERCEDES C-KLASA Od sada i kao plug-in hibrid

Limuzina i karavanska izvedba imaju električni domet veći od 100 km, prema WLTP mjerenju

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (5) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

Nedavno lansirana nova generacija Mercedes-Benz C-klase od sada je dostupna i kao plug-in verzija koja se može nadopuniti električnom energijom kod kuće ili na javnim punionicama te klasično u vožnji, kao i svaki drugi hibridni automobil.

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e već je dostupna za narudžbe (kombinirana potrošnja goriva 0,8 - 0,6 l/100 km; kombinirana emisija CO2 17 - 13 g/km; kombinirana potrošnja energije 23,3 - 20,8 kWh/100 km) dok C 300 e Estate (karavan) stiže u prosincu 2021.

S obzirom na električni doseg povećan na više od 100 km i električnu snagu od 95 kW (129 KS), svakodnevne rute se većinom mogu preći u potpuno električnom načinu rada bez korištenja motora s unutarnjim izgaranjem. Ovo je 2.0 varijanta ultramodernog M 254 četverocilindričnog benzinskog motora koji nudi 204 KS (150 kW). Ukupna snaga vozila je 313 KS (230 kW), uz 550 Nm momenta.

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (2) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

Zahvaljujući rekuperaciji kinetička energija se obnavlja pri usporavanju ili vožnji nizbrdo. Izlaz povrata energije sada je veći od 100 kW. Limuzinska izvedba s jednim punjenjem prelazi do 111 kilometara, a karavanska do 107 kilometara.

Maksimalna brzina na električni pogon je 140 km/h, a maksimalna brzina vozila je 240 km/h, uz 6,1 odnosno 6,2 s do 100 km/h (limuzina odnosno karavan).

Inteligentna strategija rada koja se temelji na ruti aktivira električni način vožnje tamo gdje je to najprikladnije za samu rutu. Uzimaju se u obzir čimbenici kao što su navigacijski podaci, topografija, ograničenja brzine i prometni uvjeti. Vozač koji želi utjecati na brzinu povrata energije može to učiniti izravno kroz tri stupnja kojima se upravlja prekidačima iza kola upravljača.

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (1) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

To je moguće u svim načinima vožnje osim u sportskom. U načinu vožnje D, na primjer, vozač može doživjeti "osjećaj jedne papučice": kada vozač makne nogu s papučice gasa, vozilo usporava, isključivo električnim putem, do te mjere da hidraulička nožna kočnica često nije potrebna. Operativna strategija komunicira sa senzorima sustava pomoći i tako učinkovito podržava vozača u mnogim situacijama u vožnji.

U usporedbi s prethodnikom, obujam prtljažnika povećan je za 45 litara na 360 litara, a s preklopljenim stražnjim sjedalima karavan može primiti čak 1375 litara (plus 40 l). Kod Estate modela duljina poda prtljažnika povećana je za 63 mm, na 1043 mm.

Sustav zračnog ovjesa straga dolazi kao standardna oprema kod oba modela. Cijene za Mercedes-Benz C-klasa C300e počinju od 56.168 € (C 300 e) odnosno 57.9532 € (C 300 e karavan). Ekološki bonus od 5625 eura u Njemačkoj pomaže da oba modela budu posebno atraktivna. Diesel plug-in hibridni modeli će uslijediti u dogledno vrijeme.

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (3) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (4) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

Mercedes-Benz C-klasa C 300 e (6) Izvor: Mercedes - Benz - Global Communi/MediaPortal Daimler AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost