ZNATE LI GDJE SU AUTOCESTARINE NAJSKUPLJE: Hrvatska je u samom vrhu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAPLATA

ZNATE LI GDJE SU AUTOCESTARINE NAJSKUPLJE: Hrvatska je u samom vrhu

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

U većini zemalja plaća se cestarina, a jedan od izuzetaka je Njemačka u kojoj su osobni automobili oslobođeni tog troška, ali ne i vozači teških kamiona

Izvor: Profimedia

I dok su cestarine u nekim zemljama način da se regulira prometno opterećenje i manji broj vozača, u većini drugih zemalja koriste se kao pomoć u održavanju prometnica.

Budget Direct objavio je prosječne cijene cestarina (prenosi Statista), a na vrhu liste je Švicarska u kojoj je cijena 26,52 američka dolara. Švicarska od svih putnika koji koriste autoceste i brze ceste zahtijeva kupnju godišnje vinjete, a u određenim tunelima također se naplaćuje cestarina (tunelarina).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Na drugom je mjestu Austrija s cijenom od 16,31 dolara dok su na trećem mjestu Farski otoci, danska autonomna pokrajina smještena u sjevernom Atlantiku. Četvrto mjesto zauzima Hrvatska u kojoj je prosječna cijena cestarine 15,30 dolara (oko 98 kuna).

Povoljniju cijenu od Hrvatske imaju Danska (10,75 dolara), Poljska (8,76 dolara), Belgija (7,27 dolara), Kina (7,26 dolara), Albanija (6,06 dolara), Švedska (5,47 dolara), SAD (5,38 dolara) te Kanada (5,30 dolara).

Izvor: Statista

Najnovije

Mobilnost