SAMO UZ OTISAK PRSTA Daimler će ponuditi mogućnost plaćanja u automobilu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMO UZ OTISAK PRSTA Daimler će ponuditi mogućnost plaćanja u automobilu

Autor Krunoslav Ćosić

Od proljeća 2022. kupovina će biti moguća uz potpuno novi način

 Daimler x Visa_vizual konzole.jpg Izvor: Mercedes

Visina tehnologija omogućit će korisnicima Mercedes-Benza u Europi plaćanje roba i usluga korištenjem otiska prsta u automobilu. Pri tome Daimler nastoji automobil učiniti uređajem za plaćanje kroz pokretanje dvofaktorske provjere autentičnosti.

Usluga dolazi nakon uspostave novog globalnog tehnološkog partnerstva između Daimler Mobilityja i Vise. Unošenje lozinki ili oslanjanje na mobilne uređaje za autentifikaciju plaćanja uskoro bi moglo biti prošlost jer samo vozilo postaje uređaj za plaćanje koji zahvaljujući Visinoj tehnologiji delegirane provjere autentičnosti (Delegated Authentication technology) biometrijski autorizira transakciju.

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG, Mercedes

Uslugu će korisnici Mercedes-Benza u Velikoj Britaniji i Njemačkoj moći koristiti od proljeća 2022. Uskoro će to biti moguće i na drugim europskim tržištima. Kupnja se tada može izvršiti izravno putem glavne jedinice automobila ili MBUX-a. Očekuje se da će rješenje u kasnijoj fazi biti dostupno i na drugim globalnim tržištima.

Trgovina u automobilu postala je sastavni aspekt luksuznog korisničkog iskustva. Na primjer, globalna platforma za plaćanje Daimler Mobility pod nazivom Mercedes pay omogućuje kupcima da kupuju robu i usluge izravno u svom automobilu, uključujući Mercedes me usluge kao i prilikom plaćanja goriva na benzinskim crpkama ili parkiranja.

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG, Mercedes

Samo u sljedeće dvije godine procjenjuje se da će se broj povezanih automobila povećati na više od 352 milijuna diljem svijeta, a ukupni volumen plaćanja iz automobila trebao bi doseći približno 86 milijardi dolara do 2025. Globalni trendovi mobilnosti poput električnih vozila, car sharing, autonomna vožnja i povezani automobili povećavaju potražnju za inovativnim načinima plaćanja roba i usluga unutar samog vozila.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI