NISSAN RAZVIJA LUNARNI ROVER Iz Leafa u svemir | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NISSAN RAZVIJA LUNARNI ROVER Iz Leafa u svemir

Baza za prototip je i Nissanov električni automobil Leaf

Nissan Moon rover (6).jpg Izvor: ©2021 Nissan

Leaf je bio jedan od prvih električnih automobila za široke mase. Japanski proizvođač Nissan otkrio je prototip rovera pod nazivom Moon, a nakon završetka razvoja namijenjen je prvoj japanskoj lunarnoj misiji na Mjesec.

Nissan Moon rover (1).jpg Izvor: ©2021 Nissan

U razvoju rovera Nissan koristi istraživanja iz njegovog električnog vozila Leaf, a od siječnja 2020. surađuju s Japanskom agencijom za istraživanje svemira, poznatom kao JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency).

Također, koristi se i nova tehnologija upravljanja na svim kotačima tvrtke e-4ORCE. Konkretno, e-4ORCE je taj koji poboljšava performanse lunarnog rovera na nezgodnom terenu. Ista ta tehnologija koristi se i u nadolazećem električnom crossoveru Nissan Ariya koji bi na tržište trebao doći u ljeto 2022. godine.

Model Nissan Ariya e-4ORCE opremljen je prednjim i stražnjim elektromotorima. Zakretni moment svakog motora može se pojedinačno kontrolirati kako bi se osigurala vuča tijekom ubrzanja. Prilikom usporavanja, količina regeneracije se individualno podešava za prednje i stražnje motore. Prilikom kočenja, e-4ORCE minimizira zaron i podrhtavanje karoserije.

U zavojima, okretni moment prednjih i stražnjih motora i učinak kočenja na četiri kotača osiguravaju glatko i udobno rukovanje. Ove kontrole omogućuju vozačima svih razina vještina da se pouzdano kreću kroz različite uvjete na cesti, uključujući kišu i snijeg.

Nissan Moon rover (5).jpg Izvor: ©2021 Nissan

Nissanova tehnologija e-4ORCE precizno kontrolira sva četiri kotača neovisno, pružajući vozaču samopouzdanje u raznim uvjetima kako bi poboljšao svoje performanse na pješčanom terenu i drugim teškim uvjetima. Kada se automobili voze u pijesku njihovi se kotači često okreću i zabijaju, ometajući napredak.

Potrebna je visoka razina vozačke vještine kako biste izbjegli zaglavljivanje. Kako bi zadovoljio ovu potrebu, Nissan je razvio kontrole pogonske sile koje smanjuju brzinu okretanja kotača u skladu s uvjetima na površini.

Lunarni rover mora biti u stanju prijeći Mjesečev praškasti, stjenoviti i valovit teren te biti energetski učinkovit. Izvori energije za upravljanje vozilima u svemiru su ograničeni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost