SEAT OTVARA NOVI CENTAR Baterije će se testirati pri -25 stupnjeva | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SEAT OTVARA NOVI CENTAR Baterije će se testirati pri -25 stupnjeva

U centru će se testirati baterije za električna i plug-in hibridna vozila

Seat centar Martorell Španjolska (5).jpg Izvor: Frederic Camallonga

Centar za testiranje energije (Test Center Energy, TCE) Seat je otvorio u Martorellu u Španjolskoj. TCE godišnje može provesti do 6000 cjelovitih potvrdnih analiza funkcija povezanih s visokonaponskim sustavom (baterije, punjenje, sigurnost).

Baterije se u prosjeku podvrgavaju ispitivanjima koja obuhvaćaju više od 17.500 sati kako bi se osigurale optimalne performanse u svim okolnostima i tijekom cjelokupnog vijeka trajanja. Kapacitet testiranja centra je 1,3 megavata, što je ekvivalent struji koja je potrebna da u 350 kućanstava istovremeno budu uključeni svi elektronički uređaji ili pak istovremenom punjenju 100.000 mobilnih telefona.

Seat centar Martorell Španjolska (1).jpg Izvor: Frederic Camallonga

U objektima s nekoliko klimatskih komora, u kojima se testiraju baterije i moduli pod ekstremnim temperaturnim uvjetima između -25 i +55 °C, radi 25 visokokvalificiranih stručnjaka. Simuliraju se različiti uvjeti u kojima se vozilo može naći tijekom svojeg vijeka trajanja.

Posebno područje opremljeno je najsuvremenijom tehnologijom radi mogućnosti dizajniranja i proizvodnje prototipa te konstrukcije sučelja za ispitivačke sustave.

Seat centar Martorell Španjolska (4).jpg Izvor: daniaznar

Izgrađen u svega 18 mjeseci Centar za testiranje energije prostire se na 1500 četvornih metara. Obuhvaća različita područja za provjeru baterijskih modula s najnaprednijom kemijskom tehnologijom za ćelije te pokriva puni raspon napona koji se upotrebljavaju u automobilskoj industriji. TCE se trenutačno usredotočuje na baterije za platforme MEB (električna vozila) i MQB (hibridna vozila) te različite punjače koji se upotrebljavaju za sva elektrificirana vozila.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost