CROATIA RALLY: Nastupa 68 posada, a Hrvatska će imati 7 predstavnika | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CROATIA RALLY: Nastupa 68 posada, a Hrvatska će imati 7 predstavnika

Najbolje reli posade svijeta već su počele s testiranjima hrvatskog asfalta po kojem će se od 22. do 25. travnja voziti Croatia Rally

 Izvor: Croatia Rally

Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) održat će se u Hrvatskoj, to je već poznata vijest. Hrvatska je treća etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba. Stoga, pripremite svoje pametne telefone i kamere, ponesite sa sobom power bank bateriju i odaberite lokaciju na kojoj vam nitko neće smetati.

Upravo je u travnju 1906., prije 115 godina osnovan Prvi hrvatski automobilni klub – prethodnik Hrvatskog auto i karting saveza te će se ta velika obljetnica obilježiti tijekom utrke WRC-a.

 Izvor: Croatia Rally

Na Croatia Rallyju najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima. Hrvatska etapa Svjetskog prvenstva u reliju karakteristična je jer se radi o prvom potpuno asfaltnom reliju ove sezone, a brojne promjene asfaltne podloge iziskivat će od ekipa prilagodbu podešenja vozila i pronalazak optimalnih guma.

“Nakon godina priprema i tisuća sati uloženog rada, preostalo nam je samo 13 dana do početka Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Izrazito smo ponosni i uzbuđeni što će najbolji vozači današnjice juriti našim cestama i što smo uspjeli u naumu da Hrvatska bude dio vrhunske reli priče koju svake godine prati gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta. Velik je to uspjeh do kojeg ne bi došlo bez snažne podrške naših partnera i sponzora kojima od srca zahvaljujem. Treba spomenuti i više od tisuću ljudi koji će vrijedno raditi na organizaciji najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji nakon dugo godina. Oči cijelog automobilističkog svijeta ovih nekoliko tjedana bit će uprte u našu zemlju, siguran sam da ćemo opravdati povjerenje FIA-e i WRC Promotora”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja
Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja
Izvor: Croatia Rally

Ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati čak sedam predstavnika - Niku Pulića, Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića. Pulić je prijavljen za nastup u elitnom, WRC razredu, dok će ostali domaći predstavnici voziti u Rally4 vozilima s prednjim pogonom. Među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja je Belgijac Thierry Neuville, kojem najbolje leže asfaltne podloge.

Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici rally-croatia.com kao i na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally i Instagramu - Croatia Rally.

 Izvor: Croatia Rally

 Izvor: Croatia Rally

 Izvor: Croatia Rally

Najnovije

Mobilnost