SAJAM AUTOMOBILA U ŠANGAJU: Toyota predstavlja novi baterijski električni SUV | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAJAM AUTOMOBILA U ŠANGAJU: Toyota predstavlja novi baterijski električni SUV

Autor Krunoslav Ćosić

Na predstojećem Auto Shangai 2021, koji se održava od 19. do 28. travnja, Toyota će predstaviti novi SUV srednje klase na električni pogon

  Izvor: Toyota

19. po redu Auto Shangai održava se od 1985. godine svake dvije godine te je jedan od najstarijih međunarodnih automobilskih sajmova u Kini. Na posljednjem sajmu iz 2019. godine nastupilo je 1100 izlagača iz 20 država, a događaj je pratilo čak 11.600 novinara te 993.000 posjetitelja. Rekordno je sajam posjetilo 1.010.000 posjetitelja u 2017. godini.

U Šangaju će premijerno biti predstavljeno 129 vozila (svjetske premijere), pokazat će se 76 konceptnih vozila, a posjetitelji će među ukupno 1500 izloženih vozila vidjeti i novi Toyotin SUV. Iako Toyota za sada ne otkriva detalje, očekuje se veličina poput modela RAV4.

  Izvor: Auto Shangai

Toyotin za sada neimenovani SUV temeljit će se na novoj Toyotinoj platformi e-TNGA koja je izuzetno svestrana i lako prilagodljiva za niz različitih tipova vozila. Platforma e-TNGA omogućuje razvoj vozila s prednjim ili stražnjim pogonom te pogonom na sve kotače.

Razne vrste baterija i elektromotora, u skladu s različitim tipovima vozila i profilima korištenja, također se konstruiraju na e-TNGA, pri čemu se glavni sklopovi zadržavaju u istom položaju dok se položaj drugih elemenata mijenja.