NIJE EKSTREMNO BRZA NEGO JE I PAMETNA: Toyota GR Supra u izvedbi od samo 90 primjeraka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NIJE EKSTREMNO BRZA NEGO JE I PAMETNA: Toyota GR Supra u izvedbi od samo 90 primjeraka

Autor Krunoslav Ćosić

U Europi će biti prodano samo 90 primjeraka posebne izvedbe Toyote GR Supre, a uz sportske i dizajnerske naznake ističe se i pametna povezivost

  Izvor: Toyota

Toyota GR Supra Jarama Racetrack uz 3,0-litarski, redni turbo-šestak isporučuje 340 KS/190 kW te 500 Nm okretnog momenta. Od 0 do 100 km/h plava Supra ubrzava za samo 4,3 sekunde, a vozač će pri tome imati podršku mnogih sigurnosnih sklopova aktivne sigurnosti.

UZ sad već standardno dostupno povezivanje pametnih telefona i automobila, uz Apple CarPlay i Android Auto, specifikacija opreme za izvedbu Jarama Racetrack uključuje satelitsku navigaciju s 3D prikazom karte te audio sustav s 10 zvučnika.

  Izvor: Toyota

Vozač će u ovom sportskom dvosjedu zasigurno stalno biti zauzet isprobavanjem vrhunskih performansi, a ukoliko mu ne odgovara tipkanje po 8,8-inčnom TFT dodirnom ekranu moći će multimedijom upravljati i svojim glasom. GR Supra nudi i pristup internetskim uslugama kroz Supra Connect.

Od sigurnosnih sustava, Toyota GR Supra Jarama Racetrack kroz paket Supra Safety + donosi:
- predsudarnu zaštitu s otkrivanjem pješaka i prepoznavanjem biciklista danju
- upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača
- prilagodljivi tempomat s funkcijom stop-and-go
- prilagodljiva duga svjetla
- prilagodljiva glavna svjetla koja podešavanju osvjetljenje u skladu s kutom zakretanja upravljača
- čitanje prometnih znakova.

  Izvor: Toyota

GR Supra s klasičnim rasporedom motor sprijeda/stražnji pogon imat će jedinstvenu plavu boju Horizon, mat crne kovane aluminijske naplatke od 19“ i crne presvlake Alcantara u kabini s plavim šavovima, a svaki je model opremljen umetkom od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči. Na ploči se nalazi i proizvodni broj, obrisi trkaće staze Jarama te logo Toyota GR Supra.

Jarama Racetrack nosi naziv po slavnoj španjolskoj trkaćoj stazi na kojoj su svjetski mediji prvi put imali priliku voziti GR Supru dok Toyotina oznaka „GR“ znači da je u razvoj automobila izravno bio uključen Toyota Gazoo Racing.