IZ BUBE U MAČKU Izgleda li vam ovaj automobil poznato? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZ BUBE U MAČKU Izgleda li vam ovaj automobil poznato?

Za odgovor vam vjerojatno nije trebalo duže od jedne sekunde - svi znaju za VW Bubu

 Izvor: Ora

Predstavljen na auto sajmu Auto Shanghai 2021, električni automobil ORA Punk Cat izazvao je mnoge komentare. Kineska grupacija Great Wall i njihov brend za električna vozila ORA su na auto salonu predstavili svoje novo električno vozilo koje podsjeća na popularnu Bubu (Beetle).

Kada to neće uraditi Nijemci, hoće Kinezi! Otprilike bi se tako moglo zaključiti reakcije na "kinesku bubu" u električnom izdanju. Volkswagen je već reagirao zbog kopije legendarnog automobila.

 Izvor: Twitter

„Provjeravamo ovo pitanje u pogledu bilo kakvih kršenja modela ili prava dizajna kompanije Volkswagen AG i zadržavamo pravo poduzeti sve neophodne pravne korake“ - istaknuli su iz te kompanije za njemački portal Carscoops koji ih je upitao za koment izgleda ovog vozila.

Njemački proizvođač je svojom odlukom iz 2019. godine "ubio" Bubu, a jedan od nepotvrđenih razloga je bio taj što će se ovaj model ponovo "roditi" kao električno vozilo s četiri vrata.

 Izvor: Ora

Kao što možete i sami vidjeti, ORA Punk Cat podsjeća na to vozilo. Ovaj proizvođač nije otkrio nikakve specifikacije vozila, ali postoje navodi da će biti iste kao kod njihovog prethodnog vozila, ORA Haomo.

Haomo inače znači "dobra mačka" te postoje dva modela tog vozila. Prvi model ima bateriju kapaciteta 47,8 kWh, što znači da to vozilo prelazi 400 kilometara, dok drugi model ima bateriju kapaciteta 59,1 kWh te će taj model imati doseg oko 500 kilometara prije nego što se isprazni baterija, prenosi Electrek.

 Izvor: Ora

Ne zna se mnogo toga o ovom vozilu, ali se zna da će komandna ploča imati ekran umjesto analognih instrumenata. Pretpostavlja se da će cijena ovog automobila varirati te će početna biti oko 15.000 dolara, a najskuplji model će koštati nešto više od 22.000 dolara.

 Izvor: Ora

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost