RADIKALNA PROMJENA Talijanski proizvođač prelazi samo na električna vozila | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RADIKALNA PROMJENA Talijanski proizvođač prelazi samo na električna vozila

Dogodit će se to ipak tek do kraja ovog desetljeća

 Izvor: Fiat

Da će do kraja ovog desetljeća Fiat proizvoditi samo električne modele automobila potvrdio je izvršni direktor Olivier François. "Istražujemo područje održive mobilnosti za sve, ovo je naš najveći projekt. Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postajati samo električna. To će biti radikalna promjena za Fiat", naveo je François u priopćenju.

Njegovo priopćenje upućeno je povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja.

 Izvor: Fiat

Prije nešto više od godinu dana Fiat je predstavio svoj novi, potpuno električni 500e model, a François je naveo da je u finalnoj fazi razvoja i sportska električna Abart verzija za 500e. Ova najava je povezana sa sastankom koji je François imao s arhitektom Stefanom Boerijem, možda najpoznatijim po rezidencijalnim kulama Bosko Vertikale u Milanu prekrivenim drvećem i rastinjem.

Njih dvojica razgovarali su o potrebi hitnih promjena u urbanim predjelima za koje je Boeri rekao da su odgovorni za 70 posto globalnih emisija CO2.

"Naša je dužnost što prije na tržištu ponuditi električne automobile koji ne koštaju više od onih s motorom s unutarnjim sagorijevanjem, a u skladu s padom troškova baterija", rekao je François. Pored toga, François je rekao da će poznata krovna staza na staroj Fiat-ovoj tvornici Lingotto u Torinu uskoro dobiti i zelenu transformaciju u vidu visećih vrtova s 28.000 različitih vrsta sadnica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost