Za samo nekoliko kuna možete imati najnoviju glazbu u svojem starom automobilu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Za samo nekoliko kuna možete imati najnoviju glazbu u svojem starom automobilu

Stati automobil – stari multimedijski sustav. Tako je u većini automobila, ali i bez zamjene kompletnog sustava možete imati modernu multimediju

 Izvor: Evgeniy Kleymenov / Panthermedia / Profimedia

Prije 20 ili više godina Bluetooth povezivost u automobilima nije bila uobičajena pojava kao što je danas. Kupite li novi automobil, velika je šansa da će vozilo imati ugrađenu bežičnu povezivost. Ali, ako ste vlasnik starog vozila, a znamo da je prosjek voznog parka u Hrvatskoj oko 13 godina, to znači da je velika šansa kako glazbu još uvijek slušate preko FM radija i kaseta. Možda imate CD player.

controls;car;automobile;dangerous;driver;distracted;steering;interior;phone;drive;dash;stereo;vehicle;truck;van;automotive;auto;dashboard;transport;wheel;design;modern;inside;black;luxury;expensive;technology;safety;service;equipment;multimedia;transportation;travel;knob;button;audio;background;gear;electronics;abstract;defocus;defocused;electronic;control;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Chad Robertson / Alamy / Alamy / Profimedia

U međuvremenu, sve su te tehnologije zastarjele pa novi automobili nemaju niti kasetofon niti CD player, a niti Mini Disc. Za slušanje glazbe u vožnji koristi se pametni telefon preko kojeg se streama glazba. Ili barem sluša glazba pohranjena u memoriju telefona.

Ako u vozilu imate stariji model auto radija, vjerojatno imate 3,5 mm ulaz putem kojeg se spajaju slušalice. Provjerite imate li takav priključak jer u tom slučaju možete nabaviti Bluetooth adapter koji će biti poveznica između vašeg mobitela i auto radija.

Jednostavno, spojite Baseus Bluetooth adapter u koji je ugrađen najnoviji Bluetooth 5.0 te zatim u postavkama telefona potražite isti uređaj i na njega streamate glazbu. Pri tome adapter ne zauzima niti previše prostora tako da vam neće smetati u kabini vozila.

Cijena za ovaj adapter je oko 70 kuna, a uz slušanje glazbe poslužit će i za telefonske razgovore tijekom vožnje vozilom (ima ugrađen mikrofon) te za glasovne upute tijekom korištenja navigacije putem (na primjer) Google Maps (Google Karte). Komunikacija između adaptera i mobitela odvija se na udaljenosti do 5 metara.

 Izvor: Aliexpress

A za puno, puno manje kuna (10 ili 20) možete također u vozilu imati svoju omiljenu glazbu. Uz USB audio konverter odnosno pretvarač, koji se također spaja na 3,5 mm ulaz na auto radiju, moći ćete slušati svoju omiljenu glazbenu kolekciju od barem nekoliko tisuća pjesama. Prethodno glazbu u mp3 formatu prebacite na USB stick. I to je to.

 Izvor: Aliexpress

Najnovije

Mobilnost