ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Pametne tehnologije u kamionima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Pametne tehnologije u kamionima

Nisu samo telefoni i automobili pametni! Istražili smo kakve se pametne tehnologije mogu pronaći u kamionima

 Izvor: Shutterstock

Iako na cestama još uvijek ne prometuju samovozeći, autonomni kamioni, njihov razvoj je poprilično napredovao. Svjedočili smo tome prije nekoliko godina u Njemačkoj, kada su po „autobahnu“ vozili upravo takvi kamioni. Vozač je samo sjedio, skrštenih ruku, ali spremnih na reakciju u slučaju potrebe.

U kojoj su mjeri senzori poput radara, lidara, GPS-a te kamera zastupljeni u modernim kamionima te u koje se svrhe senzori i kamere koriste? Pomažu li vozaču u vožnji te koliko doprinose ekologiji odnosno održivosti?

Odgovore donosimo sutra na Smartlife.hr, a do tada ne propustite upozorenje regulatornih tijela EU-a koja traže zabranu prepoznavanja lica u javnosti te kako riješiti problem s Android telefonima, koji se pojavio mnogim korisnicima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost