HRVATSKA SENZACIJA Rimac grupa spajanjem s Bugattijem još bogatija, Mate će voditi brend | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HRVATSKA SENZACIJA Rimac grupa spajanjem s Bugattijem još bogatija, Mate će voditi brend

Autor Krunoslav Ćosić

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o. s udjelom od 55%

  Izvor: Rimac Automobili

Objavljena je novost koju smo iščekivali – Rimac preuzima Bugatti, tvrtku sa 110 godina tradicije dizajna i snažnog brenda, a najbolje u svemu je što će tvrtku voditi Mate Rimac kao glavni izvršni direktor.

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles objavili su stvaranje nove kompanije u kojoj će udružiti svoja znanja u području dizajna, inovacija i tehnologije. Rimac Grupa će biti većinski dioničar s udjelom od 55%, dok će Porsche zadržati postojeći udjel od 24% u Rimac Grupi i steći udjel od 45% u novoj kompaniji Bugatti Rimac d.o.o. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

Završava se transformacija Rimac Automobila iz ambicioznog startupa u etabliranog globalnog igrača automobilske industrije, a dosadašnja kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije odvojene kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

  Izvor: Rimac Automobili

Bugatti Rimac d.o.o. imat će sjedište u Hrvatskoj i početi poslovati kao novi zajednički poslovni subjekt od četvrtog tromjesečja 2021. Istaknimo da će Rimac Technology biti neovisni poslovni subjekt za razvoj i proizvodnju komponenti električnog pogona za brojne globalne automobilske kompanije.

Dakle, Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima Automobila tako da će nastaviti svoj dosadašnji put. Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenti po kojima je Rimac poznat i s kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila bit će odvojeni u novi poslovni subjekt - Rimac Technology - koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe.

Bugatti i Rimac nastavljaju kao zasebni brandovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sjedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj. Rimac Automobili i Bugatti unutar nove kompanije nastavit će razvijati modele automobila. U budućnosti će se globalno sjedište Bugatti Rimac kompanije nalaziti u novom Rimac kampusu, koji će biti i sjedište Rimac Technology tvrtke. Ipak, sklapanje Bugatti modela nastavit će se u Molsheimu u Francuskoj, time nastavljajući korištenje povijesne lokacije koja je neodvojiva od Bugatti brenda.

  Izvor: Rimac Automobili

Komentirajući današnju objavu, Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Automobila rekao je: „Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako malo vremena, ali ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visoko kvalitetni. Bugatti ima više od jednog stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, ali i jednu od najimpresivnijih linija automobila.“

“Nedavno smo predstavili svoj najnoviji hiperautomobil, Neveru, što je naišlo na pozitivne reakcije stručnih medija i automobilskih entuzijasta u cijelom svijetu. Stoga sam iznimno uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombiniranje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva nevjerojatna branda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti. Osim stvaranja novih i uzbudljivih automobila, želimo stvoriti i iznimno uspješnu i profitabilnu tvrtku koja će biti uspješna i idućih 100 godina.“

  Izvor: Rimac Automobili

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI