BESPLATNO AŽURIRANJE SOFTVERA: Porsche Taycan s novim značajkama još je brži | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BESPLATNO AŽURIRANJE SOFTVERA: Porsche Taycan s novim značajkama još je brži

Autor Krunoslav Ćosić

Kroz besplatno ažuriranje softvera Taycan će dobiti nove pametne funkcije punjenja, a ubrzava za 0,2 sekundi manje do 200 km/h

  Izvor: Porsche

Porsche je u rujnu prošle godine u punom opsegu osvježio svoj potpuno električni Taycan. Sada će od bitnih novina profitirati i oni kupci Taycana kojima je ovo električno sportsko vozilo isporučeno već u modelskoj godini 2020.

Porsche će besplatno ažuriranje softvera učiniti dostupnim diljem svijeta. Ono, između ostalog, obuhvaća poboljšanja dinamike vožnje, nove pametne funkcije punjenja, proširene značajke za sustav Porsche Communication Management (PCM) i dodatne usluge Porsche Connecta. Ponuda Porsche Connecta varira ovisno o dostupnosti u pojedinoj zemlji.

Za modele Taycana s adaptivnim zračnim ovjesom ažuriranje, između ostalog, obuhvaća novu Smart-lift funkciju automatskog podizanja. Njome se Taycan može programirati na način da se na određenim ponavljajućim mjestima poput pragova kolnika ili izlaza iz garaža automatski podigne.

  Izvor: Porsche

Ažuriranje uključuje i optimirano upravljanje voznim postoljem čime se poboljšava kontrola proklizavanja kotača, a time i vrijednosti ubrzanja Taycana Turbo S. Ubrzanje s nule na 200 km/h uz Launch Control funkciju uspijeva za 9,6 sekundi što je 0,2 sekunde brže nego do sada.

I Charging Planner funkcije za planiranje punjena su proširene. Od sada se, primjerice, može podesiti s kojim se stanjem napunjenosti baterije Taycana želi doseći uneseni cilj. Tijekom postupka punjenja s aktivnim navođenjem do cilja, vozač u vozilu i u aplikaciji dobiva obavijest kada će biti dosegnuta potrebna razina napunjenosti baterije za preostalu rutu i kada se može nastaviti s vožnjom.

S novom funkcijom punjena uz štednju baterije (Battery-Saving Charging) se po želji može snaga punjenja smanjiti s 270 kW na 200 kW. Niža temperatura baterije, koja se time dobiva, dovodi do punjenja sa smanjenim utjecajem na samu bateriju i do posebno učinkovitog postupka punjenja.
Krajem 2021. godine će za odabrana tržišta opcionalno za nadogradnju biti dostupan on-board uređaj za punjenje na izmjeničnu struju (AC) s 22 kW.

Ažuriranje je zahvatilo i navigacijski sustav koji je također podvrgnut finom podešavanju: primjerice, prikaz online informacija direktno na mapi kao i informacije o prometu koje se odnose točno na prometni trak u kojem se nalazite.

Uz preduvjet povezanosti Vašeg Apple ID-ja s Taycanom, od sada možete koristiti funkcije Apple Podcasts (uključujući videostreaming) i Apple Music Lyrics. Uz Wireless Apple CarPlay sada su putem bežične veze dostupne iPhone aplikacije u sustavu Porsche Communication Management (PCM).