NOVI AUDI RS 3 Sportski nastup pogodan za svakodnevnu upotrebu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI AUDI RS 3 Sportski nastup pogodan za svakodnevnu upotrebu

Autor Krunoslav Ćosić

Od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi, najveća brzina 290 km/h, a standardno u kabini dolazi 12,3-inčni virtualni ekran

  Izvor: AUDI AG

Ovaj Audi RS 3 s benzinskim 2.5 TFSI motorom i 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom ima okruglih 400 konjskih snaga (294 kW), pet cilindara, a najviše fascinira 500 Nm okretnog momenta uz koji će po gradu i izvan grada međuubrzavanja biti munjevita.

I u unutrašnjosti se mogu vidjeti mnogi elementi specifični za RS uz što se ističe njegova sportska izvedba. 12,3-inčni Audi virtualni kokpit plus dolazi standardno u toj veličini. Prikazuje broj okretaja motora u minuti u obliku trakastog grafikona, a snagu i okretni moment prikazuje u postocima.

  Izvor: AUDI AG

Po želji je prikaz broja okretaja dostupan u novom dizajnu "RS Runway". U tom se slučaju vrijednosti prikazuju u suprotnom smjeru na način koji vizualno podsjeća na pistu zrakoplova - najveća brzina u prvom planu, a najmanja u pozadini.

Uz to, Audijev virtualni kokpit plus uključuje zaslone za G-sile, vrijeme kruga i ubrzanje od 0-100 km/h, 0-200 km / h, četvrt milje i osmine milje.

RS specifični indikator promjene brzina mjenjača (stupnjeva prijenosa) u načinu ručnih promjena mijenja prikaz broja okretaja iz zelene u žutu te u crvenu, trepćući (blinkajući) na način identičan onome koji se koristi u moto-sportu kako bi ukazao na idealno vrijeme za promjenu brzina.

  Izvor: AUDI AG

Središnji 10,1-inčni zaslon osjetljiv na dodir uključuje ono što se naziva "RS monitor" te prikazuje temperature rashladne tekućine, motora i ulja u mjenjaču kao i tlakove u gumama. Po prvi puta za Audi RS 3 dostupan je i head-up zaslon koji na vjetrobransko staklo, pored oznake promjene brzine mjenjača, projicira relevantne informacije.

Pravi trkaći osjećaj dodatno pojačavaju instrument ploča s ugljičnim vlaknima i RS sportska sjedala s utisnutom oznakom RS te antracitnim šavovima. Presvlake sjedala opcionalno su dostupne u finoj Nappa koži s RS šavovima u obliku saća i sjajnim crnim, crvenim ili, prvi put, zelenim kontrastnim šavovima.

  Izvor: AUDI AG

Dostupni su paketi RS Design u crvenoj i zelenoj boji. Uključuju posebne podne prostirke s kontrastnim šavovima i RS oznakom kao i pojaseve s obojenim rubovima. Design paket plus uključuje kutove sjedala u crvenoj ili zelenoj boji i obojene naglaske na otvorima za zrak.

Audi RS 3 Sportback i RS 3 Sedan kreću upravo s narudžbama, a cijena za bazni RS 3 Sportback starta od 60.000 eura dok RS 3 Sedan košta 62.000 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI